Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Werksfeer

Een goede werksfeer is een belangrijke factor voor werkplezier. Door bijvoorbeeld een reorganisatie, werkdruk, vervelende collega's en/of medewerkers of slechte communicatie kan de werksfeer uit balans raken. Soms verdwijnt de slechte werksfeer weer binnen een paar uur of paar dagen, maar soms houdt het ook langer stand. Ga hierover in gesprek met je medewerkers, collega's, teamleider of werkgever en geef aan waar volgens jou de oplossing ligt. Zorg dat je dit onderwerp samen aanpakt. Een goede werksfeer creƫer je niet alleen.

Een slechte werksfeer is vaak een opeenstapeling van factoren. Maak dit bespreekbaar met je collega's en/of medewerkers. Ervaren zij ook een slechte werksfeer en hebben zij oplossingen om de werksfeer te verbeteren? Ook is het belangrijk je medewerkers en/of leidinggevende/werkgever hierin te betrekken. Geef aan dat een goede werksfeer de betrokkenheid, het enthousiasme en het werkplezier van de werknemer verhoogt. Daar is de werkgever ook bij gebaat. Met andere woorden: een slechte werksfeer is slecht voor het hele bedrijf.

Volandis kan je helpen met het voorbereiden van een gesprek met je collega's en/of medewerkers en/of werkgever. Het organiseren van een driegesprek kan ook een oplossing zijn. Dit is een gesprek tussen jou, je werkgever en een onafhankelijk adviseur. Neem voor meer informatie contact op met de Vraagbaak van Volandis: 0341 499 299.

Delen via:

contact