Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

DIA Innovation Award

Roelofs Groep winnaar DIA Innovation Award Volandis

Op donderdag 8 februari ontving Roelofs Groep uit Den Ham de DIA Innovation Award 2018 tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg. De tweede prijs ging naar runner-up Nimatech uit Zeewolde. Kennis- en adviescentrum Volandis reikte voor de tweede keer deze award uit aan het bedrijf dat aantoonbaar actief is op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de bouw en infra. Zowel een publieks- als een vakjury brachten hun stem uit.

De genomineerden voor de DIA Innovation Award werden onder andere beoordeeld op hun impact op de thema's: Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. De genomineerden waren: Roelofs beheer BV uit Den Ham, Sherpa Mini-loaders uit Nistelrode, Nimatech uit Zeewolde en Oosterhof Holman Infra uit Grijpskerk.

Criteria DIA Innovation Award
De deelnemende bedrijven werden door de vak- en publieksjury beoordeeld op:
• Impact op één van de drie thema’s: Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit.
• Innovatiekracht: innovatie van een product, dienst of proces dat bijdraagt aan de vergroting van de duurzame inzetbaarheid van professionals in de bouw- en infrasector.
• Toepasbaarheid: de dienst(verlening) of het product heeft haar oorsprong in of wordt toegepast in de bouw- en infrasector.
• Economisch rendement: de huidige en potentiële economische waarde (omzet, werkgelegenheid, productiviteit).
• Schaalbaarheid: het vermogen de dienst(verlening) of het product op te schalen van individu, naar bedrijf en naar beroepsgroep.
• Communicatie: de vorm en inhoud van de communicatie en de boodschap.

Van de publieks- en vakjury 

Roelofs Groep heeft een mooie integrale visie en praktische aanpak van duurzame ontwikkeling. In het Compas 2030 zet dit familiebedrijf krachtig neer hoe zij omgaat met onder andere: mobiliteit van medewerkers, je leven lang leren, slim werken, slimme technologie, duurzame energie en de circulaire economie. Met een heldere presentatie en een uitnodigende stand op de beurs nodigde Roelofs haar klanten en relaties uit om hierover in dialoog te gaan. De vakjury en het publiek waren hiervan aantoonbaar onder de indruk. Vakmensen die veilig werken, werken ook met meer plezier en zijn gemotiveerd om zichzelf te blijven ontwikkelen. Daar pluk je samen de vruchten van!  

Nimatech, heeft op een goede manier de bedoeling van de regelgeving geïntegreerd in een nieuw product dat zowel op milieubelasting voorloopt als dat het de fysieke belasting van de werknemer op een mooie manier aanpakt. Daarnaast zijn ook de regels op het gebied van veiligheid geïntegreerd in het montageapparaat voor de geleiderail langs de snelweg. Hiermee wordt het werk significant minder zwaar en efficiënter. Het publiek op de beurs wist dit te waarderen. Goed product!

Sherpa Mini-loaders laat met haar kleine mechanische hulpmiddelen en mini-loaders voor de bouw en infra voortdurend zien hoe praktisch toepasbaar nieuwe technologie is in Werk-veilig-sloopwerk en straatwerk. Dit bedrijf heeft een duidelijk doel voor ogen. Een bijdrage leveren aan de verbetering van arbeidsomstandigheden, door zwaar werk gemakkelijker, lichter, sneller en schoner te maken. Top innovator ten behoeve van Werk veilig!

Bij Koninklijke Oosterhof Holman Infra zit veiligheid en gezondheid van medewerkers al 100 jaar tot in de haarvaten van het bedrijf. Elk werkoverleg start hier met een veiligheidscheck van acht veiligheidsverwachtingen. Deze werkgever is zeer actief in het begeleiden en opleiden van jong talent en senior medewerkers. Hier haal je met gemak gezond je pensioen. En met zo’n verantwoord MVO-beleid sta je al snel op niveau 5 van de CO2-prestatieladder. Dit bedrijf heeft beleid met visie!

Delen via:

contact