Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Het NVVK Veiligheidscongres 2019

20 februari 2019

Wat ga jij anders doen?

Dat is de vraag die centraal staat tijdens het NVVK Veiligheidscongres 2019 dat zal plaatsvinden op 13 en 14 maart in Arnhem. Omdat de wereld steeds slimmer wordt lijken de mogelijkheden eindeloos. Maar wat doe jij met deze ontwikkelingen? Maak je er handig gebruik van of ga je liever op de ‘oude’ voet verder?

Het NVVK-congres 2019 is bij uitstek de plek om mee te denken, mee te dromen maar bovenal om mee te doen. Niet alleen leer je alles over de laatste ontwikkelingen en technologieën, je kunt ze ook direct uitproberen. Laat je inspireren!

Denk-sessie Bouw & Infra

Verschillende Volandis specialisten zullen je in een Denk-sessie meenemen op een inspirerende reis door de Bouw & Infra. Zo weten de meesten tegenwoordig wel dat blootstelling aan gevaarlijke stoffen serieuze risico’s met zich meebrengen, maar welke stoffen zijn dit dan en hoe voorkomen we de gevaren? Margo Caspers (Specialist Ergonomie) gaat in op de veelgebruikte symbolen in de bouw en hun betekenis die helaas lang niet voor iedereen duidelijk is.

Hoe breng je de vakman op de bouwplaats én de kenniswerker op kantoor in beweging voor zijn of haar eigen duurzame inzet? Tjeerd Willem Hobma (Algemeen directeur Volandis) is met 15.000 deelnemers aan de DIA (Duurzame Inzetbaarheidsanalyse, 3000 deelnemers aan mijnVolandis niet ontevreden, maar we zijn er nog niet.

We kunnen er niet omheen, de digitalisering van de maatschappij. En niet iedereen vindt het even makkelijk om hierin mee te komen. De tijd dat adviseurs bedrijven bezochten en maatwerkadviezen uitbrachten is definitief voorbij. René Du Pon (DIA-adviseur Bedrijven) legt uit wat het werkgeversportaal van Volandis hierin kan betekenen.

Veiligheidskundigen staan voor een uitdaging sinds de overheid vraagt dat elke werkgever de aard, mate en duur van blootstelling van zijn werknemers aan gevaarlijke stoffen beoordeelt. Maar hoe krijg je dit inzicht als werkgever? Johan Timmerman (Specialist Arbeidsepidemiologie) helpt je deze complexe vraag te beantwoorden.

Meer informatie over het NVVK Veiligheidscongres vind je hier.

Delen via:

contact