Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Is jouw RI&E al klaar?

01 juni 2022

Is jouw RI&E al klaar?

Een RI&E is verplicht voor elk bedrijf met werknemers in dienst. Het is de basis voor veilig en gezond werken met als doel de veiligheid en gezondheid te verbeteren. Dat betekent minder ongevallen, minder verzuim én minder arbeidsongeschiktheid. Oftewel, direct een belangrijke besparing op verschillende vlakken.

Nieuwe eisen

Heb jij als organisatie de RI&E goed geregeld? Dan weet je zeker dat je goed zit bij een eventuele inspectie. Mocht de inspectie namelijk na melding van een ongeval constateren dat bepaalde risico’s slecht zijn afgedekt, dan kun je een boete krijgen. Ook kan de verzekering weigeren uit te keren als een bedrijf geen RI&E heeft. En wist je dat er dit jaar meer eisen worden gesteld aan de RI&E? Niet alleen de risico’s en maatregelen moeten benoemd worden, maar ook het waarom van het risico. Ook moet er duidelijk in de RI&E staan welke beheersmaatregelen je neemt en het effect dat je hiervan kunt verwachten.

Workshop

Volandis biedt je een handige tool waarbij voor veel functies de risico’s al in kaart zijn gebracht. Deze vindt je in mijn.volandis.nl. Een RI&E invullen kan best een klus zijn en kun jij wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan voor de gratis online workshop RI&E op donderdag 23 juni van 15.00 tot 16.00 uur. Hier wordt uitgebreid ingegaan op de nieuwe ontwikkelingen. 

Klik hier om je aan te melden.

contact