Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Klaar voor de toekomst

20 augustus 2018

bouwhelm

De vakantieperiode is bijna ten einde. Nu maar hopen dat jouw werknemers na de vakantie weer met nieuwe energie aan de slag gaan. Menig werkgever zal echter kunnen beamen dat je vaker werknemers uitzwaait dan je lief is. De krapte op de arbeidsmarkt raakt ons allemaal en als je eenmaal goede mensen hebt gevonden, moet je ze wel weten te behouden. Tijd om te investeren in de toekomst!

Maak van duurzame inzetbaarheid één van de eerste agendapunten in september. Aandacht voor duurzame inzetbaarheid is immers een kans om mensen aan je te binden. Juist in deze tijd is het belangrijk om als werkgever aantrekkelijk te blijven en hoe eerder je daar actief mee aan de slag gaat, hoe beter. Vakbekwame professionals zijn het waard om te behouden en daar heb je als werkgever een grote rol in.

Makkelijker gezegd dan gedaan
Tijd om eens bij wat zaken stil te staan. Want weet jij eigenlijk met hoeveel plezier jouw werknemers ’s ochtends aan de slag gaan? En hoe ga jij zorgen dat hun productiviteit over tien jaar nog hetzelfde is als nu? Kortom, ben jij klaar voor de toekomst? Volandis snapt als geen ander dat dit geen gemakkelijke vraagstukken zijn en daarom sta je er niet alleen voor!

Kom in actie
Eenvoudig een eerste aanzet maken met het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers? Denk eens na over de volgende zaken en kom in actie. 

  • Hoe staan jouw werknemers in het werk? Welke cultuur heerst er in jouw bedrijf?
  • Waar liggen jij en je werknemers 's nachts wakker van?
  • Check in mijnVolandis hoe jullie ervoor staan. In dit portaal voor werkgevers vind je een schat aan informatie waaronder inzicht in werkvermogen en instrumenten om zelf aan de slag te gaan. Ook kun je data van jouw bedrijf vergelijken met de sector.
  • Breng in kaart wat er te bereiken valt. Wat zijn de harde cijfers met betrekking tot jullie verzuimpercentage en wat kun je doen om dit percentage naar beneden te brengen? Meten is weten!
  • Kijk kritisch naar de randvoorwaarden en creëer draagvlak. Wat heb je nodig, wat is er aanwezig binnen je organisatie en waar kun je ondersteuning bij gebruiken?

Advies of ondersteuning nodig? Bel, mail of chat met onze Vraagbaak.

Delen via:

contact