Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Veiligheid/BHV en de zelfstandige werknemer: hoe regel jij het?

18 december 2017

Veiligheid/BHV en de zelfstandige werknemer: hoe regel jij het?

Veel bedrijven zullen het probleem herkennen. Hoe regel ik de veiligheid en de BHV van werknemers die zelfstandig werkzaamheden uitvoeren? Volgens de Arbowet artikel 3 ben je immers verplicht doeltreffende maatregelen te nemen als het gaat om eerste hulp bij ongevallen. Neem dit voorbeeld: een timmerman van de afdeling service en onderhoud voert ergens zelfstandig een klus uit en valt van een trapje, met ernstig letsel tot gevolg. Hoe zit het hier met de BHV?

Een ander voorbeeld: een onderaannemer voert zelfstandig in opdracht van jou werkzaamheden uit. Hoe weet jij als opdrachtgever dat de werknemer van de onderaannemer zich daadwerkelijk aan de veiligheidsregels houdt? En hoe is de BHV geregeld? Op papier kunnen de genoemde voorbeelden waarschijnlijk wel afgedekt worden. De praktijk is echter weerbarstiger en vaak is het niet zo makkelijk te regelen. Volandis is op zoek naar voorbeelden van praktische oplossingen met moderne technieken.

Laat ons weten welke maatregelen jij neemt!

Herken jij jezelf in de genoemde situaties? En heb je daarvoor goede maatregelen genomen? Neem dan contact op met Rene du Pon, DIA-adviseur bedrijven: r.dupon@volandis.nl.

contact