Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Vlog #15 Creëer zelf je kansen

26 maart 2018 |

Volandis vlog 15
Volandis vlog 15

Henk startte als betonstaalvlechter tijdens de crisis met een EVC-traject. Hij wilde zijn kennis en kunde graag op papier hebben. Na een succesvolle afronding van het traject, met een diploma tot gevolg, raakte Henk echter zijn baan kwijt. Na een lange periode van uitzendwerk, kon hij aan de slag als uitvoerder. Henk: “Snel daarna kreeg ik de kans als instructeur werkplaatstechnieken aan de slag te gaan. Ik waagde de sprong. Ik had nooit gedacht dat ik later nog eens voor de klas zou staan!”

Vergroten baankansen
Was Henk niet aan de slag gegaan met zijn eigen ontwikkeling, dan had hij misschien wel lichamelijk problemen gekregen. De betonbouw is immers zwaar fysiek werk. Henk: "Ik kon niet tot mijn 67e op de bouwplaats blijven rondlopen. Dat is lichamelijk niet vol te houden. Al eerder had ik gezegd dat ik tot mijn 50e op de werkvloer zou blijven en dan door wilde stromen naar een meer sturende functie. Vandaar ook het EVC-traject. Met een diploma op zak zou ik ook mijn kansen bij andere bedrijven vergroten. Uiteindelijk liep het allemaal anders. Maar het feit dat ik tot twee keer toe op eigen initiatief een diploma wilde halen, als een soort bevestiging van mijn kunnen, heeft wel bijgedragen aan mijn nieuwe baan.”

Creëer zelf je kansen
Henk raadt anderen aan vroegtijdig na te denken over het werk dat je doet. “Als je jong bent, mag je best hard werken en fysiek wat meer van jezelf vragen. Maar besef wel, dat daar ook een grens aan zit. Ga niet door tot het te laat is en er lichamelijke problemen optreden. Natuurlijk moeten de kansen zich voordoen, maar kansen kun je ook zelf creëren. Kijk om je heen en blijf jezelf ontwikkelen. Durf een stap in het onbekende te nemen. Met de juiste begeleiding is het echt niet zo moeilijk als het vaak lijkt.”

EVC: iets voor jou?
Ook je kennis en werkervaring omzetten in een ervaringscertificaat? Start met een EVC-traject. De eerste stap in het traject is het verzamelen van documentatie over jezelf en over je werk/projecten. Dat helpt je enorm tijdens het samenstellen van je portfolio. Kijk voor meer informatie over de stappen in een EVC-traject de video op www.volandis.nl/evc.

Delen via:

contact