Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Vlog #5 ESF & Duurzame inzetbaarheid

04 januari 2018 |

Marco Maasse
Marco Maasse

UPDATE: Agentschap SZW bevestigt: dit jaar geen subsidie duurzame inzetbaarheid, lees meer.

--------------------------------------------------------------------
Het is nog niet formeel bevestigd, maar de kans is erg groot dat er dit jaar geen ESF subsidie beschikbaar wordt gesteld. Voor veel werkgevers is dit even slikken. Juist deze financiële prikkel zorgt voor extra stimulans om aan de slag te gaan met duurzame inzet. Volandis kan geen financiële ondersteuning bieden. Wel kan Volandis op andere manieren ondersteunen. Bekijk de vlog van Marco Maasse, DIA-adviseur Bedrijven.

Wat doet de bouw- en infrasector?

Vanuit de bedrijfstak is bijvoorbeeld een inzetbaarheidsgesprek toegevoegd aan het PAGO (huidige DIA), hebben medewerkers een individueel budget en wordt ook bijvoorbeeld werkplekonderzoek en leefstijlondersteuning vergoed.

Sparringpartner

Werkgevers kunnen verder geholpen worden door de bedrijfsadviseurs van Volandis. Zij geven advies over het opstarten van projecten en zijn beschikbaar als sparringpartner voor werkgevers. Vanaf dit najaar komt ook het werkgeversportaal ter beschikking. Via dit portaal kunnen werkgevers zelf bekijken hoe zij ervoor staan op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Ook worden hier steeds meer instrumenten, hulpmiddelen en adviezen aan toegevoegd. En mocht een werkgever ondersteuning nodig hebben, dan is het mogelijk om met Volandis te sparren of helpen we verder bij het zoeken naar een partij die kan ondersteunen.

Zo hebben in ieder geval de bedrijven binnen de Bouw & Infra verschillende mogelijkheden om toch aan de slag te gaan met het optimaliseren van de inzet van hun medewerkers.

Meer weten?

Wat kan Volandis voor jou betekenen? Neem contact op met onze Vraagbaak: bel (0341 499 299), mail (info@volandis.nl) of chat met onze adviseurs.

 

Delen via:

contact