Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Werknemersportaal MijnPreventie beschikbaar per 1 mei 2023

01 mei 2023

Werknemersportaal MijnPreventie beschikbaar per 1 mei 2023

Vanaf 1 mei faciliteert Volandis de preventiearbodiensten in de Bouw & Infra en Afbouw met een nieuw portaal voor de uitvoering van de preventiezorg van werknemers. De datum van ingebruikname voor jouw bedrijf is afhankelijk van de arbodienst. Iedere werknemer die voor zijn DIA/PAGO uitgenodigd wordt, kan een account aanmaken in het nieuwe werknemersportaal MijnPreventie. Dit online portaal kun je vergelijken met een elektronisch patiëntendossier, maar dan voor gezonde vakmensen. Het is volledig ingericht volgens de privacywetgeving. 

 In de nieuwe situatie vult de werknemer de PAGO+-vragenlijst in en naderhand bekijkt hij of zij het eigen PAGO-rapport en eventuele DIA-actieplan allemaal via het portaal. Wisselt een werkgever van preventie-arbodienst, dan blijven deze gegevens beschikbaar. Zo heb je als werknemer de rest van je carrière inzicht in jouw gezondheid en ontwikkeling.

Preventiezorgportaal

De bouwarts, doktersassistent, DIA- en leefstijladviseur werken in het preventiezorgportaal. Zij leggen eenduidig de onderzoeken, gesprekken en adviezen op persoonsniveau vast. Dit portaal is dé ingang voor communicatie met de werknemer over zijn of haar duurzame inzet: van inzage in het gezondheidsverloop, nieuws op maat, tot aan het direct inplannen van een persoonlijke afspraak. Het portaal maakt mogelijk dat  de bouwarts de werknemer door de tijd heen kan blijven volgen en zo vroegtijdig gezondheidsproblemen kan signaleren. Uiteraard zijn de kwaliteit van de preventiezorg en de dataveiligheid geborgd.

Doorontwikkeling

Natuurlijk is na de release van dit portaal ook ruimte voor doorontwikkeling. Want excellentie preventiezorg vraagt om maatwerk per persoon, per functie en per bedrijf. Tips, suggesties? Meld deze bij het team IPZ: ipz@volandis.nl.

contact