Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

5 tips om ontspannen op vakantie te gaan!

08 januari 2018

5 tips om ontspannen op vakantie te gaan!

1. Informeer je collega's op tijd.

Stuur een week van tevoren een mailtje, zodat ze weten wanneer je weg bent. Op die manier worden ze niet voor een voldongen feit gezet op het moment dat jij je auto-reply hebt aangezet en zij niet verder kunnen. Zo weet je ook of er nog spoedzaken liggen en kun je je prioriteiten bijstellen.

2. Zorg dat je een 'back-up' hebt.

Iemand die je vervangt of aan wie je zaken over kunt dragen waarop tijdens jouw vakantie actie ondernomen moet worden. Maak duidelijke afspraken over wat er wel en niet overgenomen moet worden.

3. Ga niet 'vol gas' tot het laatste moment om alles voor je vakantie af te krijgen.

Dat veroorzaakt een dusdanig hoog stressniveau, dat ontspannen op vakantie gaan er niet bij is. Check je To Do-lijst en plan alles wat niet de hoogste prioriteit heeft zo mogelijk pas in een week nadat je terug bent van vakantie.

4. Neem een dag eerder vrij.

Dat geeft rust en ruimte om - zonder gestoord te worden - nog wat zaken af te handelen en is een mooie overgang van je werkmodus naar de vakantiemodus.

5. Plan geen afspraken in de eerste week na je vakantie.

Neem eventueel een dag extra vrij om je mails te bekijken en prioriteiten te plannen en zo weer van de vakantiemodus naar de werkmodus te schakelen.

En dan nog een tip voor tijdens je vakantie: doe de 'lekkertest'. Vraag jezelf eens af bij de dingen die je van plan bent te doen: 'Vind ik het lekker? Vind ik het leuk?' Stel je verwachtingen bij en maak jezelf niet wijs dat iedere vakantiedag fantastisch moet zijn.

Last van stress? Neem contact op met het CSR Centrum

UTA-werknemers met teveel werkdruk en stress kunnen terecht bij CSR centrum voor gratis advies en begeleiding bij stress en stressklachten. Zij verzorgen persoonlijke begeleiding op maat. Uiteraard kun je voor vragen of advies ook altijd telefonisch contact opnemen met een adviseur van Volandis.

contact