Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

A-blad DME wint Goede Praktijken Competitie

22 maart 2019

Goede Praktijken Competitie

Het A-blad Dieselmotoremissie (DME) heeft de nationale Goede Praktijken Competitie: gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan! gewonnen.

Europese finale 

De Goede Praktijken Competitie is een initiatief van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA). Voor deze competitie heeft Volandis het A-blad DME ingezonden en daarmee in de categorie ‘100 medewerkers of meer en branche-aanpakken’ gewonnen.  Het A-blad is ook de Nederlandse inzending voor de Europese finale in Bilbao. Lees hier meer over de competitie en het juryrapport.

A-blad DME

Het A-blad DME bevat een overzicht met alle maatregelen die bedrijven in de bouw- en infrasector kunnen nemen om hun dieseluitstoot te verminderen. Afgelopen maand heeft de Gezondheidsraad een advies uitgebracht over DME. Hieruit blijkt dat in de buitenlucht in Nederland op dit moment al kankerverwekkende hoeveelheden DME zitten. Alle reden dus om de kankerverwekkende uitstoot zo veel mogelijk te reduceren. Binnenkort komt Volandis met een toolboxpresentatie die bedrijven helpt om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Nieuwsgierig naar het A-blad DME? Download dit hier of lees meer over DME op onze website.

Voor meer vragen: bel onze Vraagbaak op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur: 0341-499 299.

contact