Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Ben jij klaar voor de rest van je leven?

28 december 2018

Ben jij klaar voor de rest van je leven?

Binnen no time staan de feestdagen weer voor de deur en dat vergt meestal wel wat voorbereidingen. Of je je nu het liefst een maand lang onderdompelt in de ultieme kerstsfeer of last minute een kerstmenu samenstelt, feit blijft dat een geslaagde kerst wel enige planning vereist.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor je carrière, maar gek genoeg zijn we daar vaak een stuk minder mee bezig. Juist als je werkzaam bent in de bouw- en infrasector is je duurzame inzetbaarheid een belangrijk thema. Hoe voorkom je dat je uitvalt voor je pensioen en hoe blijf je gemotiveerd? Genoeg stof om over na te denken...

Vooruit kijken

Hoe werk je veilig? Hoe houd je plezier en hoever kijk jij eigenlijk vooruit?

Neem bijvoorbeeld Roy. Deze vakman werkte 13 jaar naar volle tevredenheid als metselaar, tot hij knieproblemen kreeg. Al snel werd duidelijk dat Roy zo zijn pensioen niet ging halen. HET moment om na te denken over een nieuw pad voor de toekomst. Roy startte in overleg met zijn werkgever met een loopbaantraject en maakte een verrassende carrièreswitch. Het volledige inspirerende verhaal van Roy vind je hier.

Roy is zeker niet de enige in de bouw- en infrasector die aanloopt tegen dergelijke lichamelijke beperkingen. En dat kan behoorlijk consequenties hebben, ook op financieel gebied. Als jij uitvalt door ziekte ontvang je twee jaar lang 70% van je huidige inkomen. Na deze periode beland je in de WW om na een of twee jaar in de bijstand te eindigen.

Ook de stijgende pensioenleeftijd is een belangrijk onderwerp van gesprek. Veel werknemers binnen de bouw- en infrasector hebben immers een zwaar beroep. Hierdoor is langer doorwerken vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Maak gebruik van jouw DIA

Tijd om ook zelf aan de slag te gaan. Dit doe je door deel te nemen aan de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA). De DIA is het welbekende PAGO, maar dan met een plus. De plus is namelijk het adviesgesprek over wat jij kunt doen om gezond en met plezier te (blijven) werken. Eens per vier jaar ontvang je een uitnodiging voor jouw DIA. Via deze link kun je direct checken wanneer jij aan de beurt bent.

Als je deelneemt aan de DIA, weet jij hoe je gezondheid én je toekomst ervoor staat. En we weten allemaal, de beste resultaten worden behaald door gezonde en gemotiveerde mensen. Laten we ons daar samen sterk voor maken zodat je niet alleen klaar bent voor deze winter, maar ook voor de rest van je leven!

Saldo individueel budget duurzame inzetbaarheid

Je ontvangt van jouw werkgever een bijdrage voor het individueel budget. Dit bestaat uit het saldo Dagen, Vakantietoeslag, Spaaruren en Duurzame Inzetbaarheid. Het saldo zie je terug in de app van het Tijdspaarfonds.
Het budget voor Duurzame Inzetbaarheid stelt jou in staat zelf het heft in handen te nemen over de ontwikkeling van jouw loopbaan. Je kunt bijvoorbeeld extra verlofuren kopen, een opleiding naar keuze te volgen of inzetten voor een EVC-traject. Als je deelneemt aan de DIA, kun je gebruikmaken van loopbaanvoorzieningen zonder dat jou extra kosten in rekening worden gebracht. Meer info op www.volandis.nl/saldo

contact