Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Betere preventiezorg voor meer werknemers

29 augustus 2019

Betere preventiezorg voor meer werknemers

Dat er sprake is van een vruchtbare samenwerking tussen Volandis en de arbodiensten is natuurlijk geen nieuws. Vanmorgen werd deze samenwerking echter naar het volgende level getild met een vernieuwende uitvoering van het pakket individugerichte preventiezorg. Volandis en vijf arbodiensten tekenden vanmorgen een nieuwe samenwerkingsovereenkomst om het gehele proces, van DIA tot vervolgactiviteiten, te optimaliseren. Belangrijkste doel van deze stap is dat binnen twee jaar ten minste 60% van de werknemers in de bouw- en infrasector gebruikmaakt van de best mogelijke preventiezorg.

Foto: Volandis en arbodiensten bundelen krachten met nieuwe overeenkomst.

Voordelen

De nieuwe benadering is gericht op samenwerken in presteren én innoveren. Dit kent een aantal voordelen. Denk aan een modernisering van het medisch onderzoek (PAGO) en het adviesgesprek, de verbetering van de bereikbaarheid en kwaliteit van de locaties en meer vervolgbegeleiding voor werknemers.

Innovatie

Specialisten van Volandis en de arbodiensten geven de innovatie vorm door in te zetten op ICT, de voorzieningen en medische, sociale ontwikkelingen. Zo maken wij ons samen sterk voor de komst van een persoonlijk preventiedossier voor alle werknemers in de Bouw & Infra en Afbouw.

Selectie arbodiensten

De vijf arbodiensten die vandaag de nieuwe overeenkomst ondertekenden zijn: Arbo Unie, ArboNed, Bouw & Gezond, Vechtstad Consultancy en Vincio. Deze arbodiensten voldoen aan de door Volandis gestelde volume- en kwaliteitscriteria. Vragen? Neem contact op met de Vraagbaak: info@volandis.nl of tel. 0341 - 499 299.

Inmiddels is ook Richting BV als zesde arbodienst een overeenkomst aangegaan voor de uitvoering van het pakket individugerichte preventiezorg vanaf 2020.

De DIA in het kort

Elke werknemer in de bouw- en infrasector heeft vanuit de cao Bouw & Infra recht op een Duurzame inzetbaarheidsanalyse. Deze analyse bestaat uit een uitgebreid medisch onderzoek en adviesgesprek. Tijdens dit gesprek sta je samen met een onafhankelijke adviseur stil bij jouw persoonlijke ontwikkeling en werkplezier. Zodat je niet alleen nu, maar ook over tien jaar nog gezond en met plezier naar je werk gaat. Deelname is voor werknemers kosteloos. Zij ontvangen vanaf hun 20ste automatisch elke 4 jaar een uitnodiging.

contact