Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Bewust Veilig-dag 2023

14 maart 2023

Bewust Veilig-dag 2023

Op woensdag 29 maart kun je gratis deelnemen aan drie online toolboxen over veilig werken in de bouw. De live sessies vinden plaats in de ochtend, tijdens de lunchpauze en in de middag. In de dagen na de Bewust Veilig-dag zijn ze terug te kijken. Ga voor meer informatie en inspiratie naar de pagina van de Bewust Veilig-dag!

Tijdens de Bewust Veilig-dag besteden honderden bedrijven in de bouw-, techniek- en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken. Je kan die dag naar eigen inzicht invullen, maar we doen je graag een suggestie aan de hand. Zo beginnen we om 9 uur met een toolbox ‘Omgaan met werkdruk’. Rond de lunchpauze is er de toolbox ‘Werken met ladders en trappen’ en om 15 uur organiseren we de toolbox ‘Veilige elektrische arbeidsmiddelen op je werk’.

Alle toolboxen duren een half uur. De laatste tien minuten is er ruimte voor vragen en antwoorden door de specialisten: Mirjam van der Kooij van Ergovisie, René du Pon van Volandis en Anton Kerkhofs van SBK Opleidingen en AK Trainingen.

Wil je meer weten over de toolboxen? Lees dan hier verder. Hier staan straks ook de deelnamelinks. Als je je gegevens achterlaat, sturen we je de deelnamelinks in aanloop naar de Bewust Veilig-dag toe.

Kant en klare aanpak hein-gesprekje

Bouwend Nederland heeft in aanloop naar de Bewust Veilig-dag óók de campagne gewoon een hein-gesprekje gelanceerd. Onderdeel van die campagne is een kant-en-klare aanpak voor de Bewust Veilig-dag met onder meer:

  • Professionele middelen + werkvorm
  • Thema’s van de werkvloer centraal
  • Grote betrokkenheid door actieve deelname medewerkers

Je kunt zelf kiezen hoe klein of groots je het aanpakt.

Hier lees je er meer over:

Bewust Veilig-krant

Deze krant helpt je om de grootste gevaren op het werk onder de aandacht van je medewerkers te brengen. De krant is – in maar liefst vijf verschillende talen – gratis te downloaden op www.bewustveilig.com/krant.

De volgende onderwerpen komen in de Bewust Veilig-krant aan bod:

  • Gevaren bestrijden bij de bron
  • Veilig op hoogte werken
  • Snijwonden voorkomen
  • Elektrische installaties op de werkplaats
  • Veilig hijsen
  • Aanrijdingen voorkomen
  • Bouwhelmen

De Bewust Veilig-krant is er in zowel A4- als A3-formaat.

Doe mee aan Bewust Veilig-dag

Ga voor meer informatie en inspiratie naar de website van de Bewust Veilig-dag!

Bron: Bouwend Nederland

contact