Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Bouwspraak onderdeel GPI

05 november 2019

Bouwspraak onderdeel GPI

Goed nieuws! Bouwspraak is recent opgenomen in de GPI (Generieke Poortinstructie). Door de jaarlijkse update van de GPI in september jl. treffen onder andere werknemers, toeleveranciers en uitzendkrachten die nu inloggen een verwijzing naar Bouwspraak en andere gebaren. In de volgende update zal Bouwspraak een grotere rol spelen.

Bouwspraak

De signalerende gebaren zijn bedoeld om elkaar snel en eenvoudig te attenderen op onveilige situaties. Dergelijke situaties komen iedere dag voor. Het aantal ongeval meldingen neemt rap toe evenals het aantal verzuimdagen. Daarnaast werken regelmatig buitenlandse werknemers op de bouwplaats die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Wel hebben we de morele plicht hen te waarschuwen als er iets fout dreigt te gaan.

Haak aan!

Kunnen gebaren nu werkelijk de veiligheid gaan vergroten? Ja: neem als voorbeeld dat je in het buitenland bent en je wordt niet verstaan. Automatisch gebruik je je handen om iets duidelijk te maken. Je laat je lichaamstaal spreken om iets te verduidelijken en vaak lukt het dan wel.
Bouwspraak is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Het is nagenoeg intuïtief en snel aan te leren. Raadpleeg bouwspraak.nl bekijk de filmpjes, download de poster en beoefen ze eens. Haak zo snel mogelijk aan!

Sectoroverschrijdend

Nog steeds behoort de bedrijfstak Bouw & Infra tot de gevaarlijkste bedrijfstakken in Nederland. Ieder jaar betreuren we een bijzonder groot aantal (bijna) ongevallen met verzuim waar niet alleen werknemers vanuit de sector bouw en infra bij betrokken zijn, maar ook werknemers uit verschillende andere sectoren zoals de elektrotechniek en de installatietechniek. Een reden te meer om Bouwspraak snel te laten leren door eenieder die een bouwplaats betreedt.

Informatie

Behoefte aan een presentatie of meer informatie? Neem contact op met de projectleider René du Pon: tel. 0341 – 499 299 of mail naar r.dupon@volandis.nl.

contact