Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

De DIA, een kans voor werknemers én werkgevers!

01 oktober 2020

De DIA, een kans voor werknemers én werkgevers!

Vitale medewerkers, dat willen we natuurlijk allemaal. Juist in deze tijd zijn werknemers een belangrijk onderdeel van je kapitaal als werkgever. De juiste mensen aantrekken en behouden is lastig. Daarom is het tijd om als werkgever in actie te komen en je hard te maken voor de duurzame inzetbaarheid van je personeel. Vitale, tevreden werknemers die met plezier aan het werk gaan dragen tenslotte volop bij aan een gezonde organisatie!

Slimme sidekick

Een belangrijk instrument hierbij is de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA). Het welbekende PAGO kreeg er een slimme sidekick bij in de vorm van een adviesgesprek met een adviseur van Volandis. Deze gaat met de werknemer in gesprek over de thema’s veilig en plezierig werken en vooruit kijken. Gecombineerd met de lichamelijke check in het PAGO levert de DIA een schat aan waardevolle informatie op. Hét moment om als werknemer stil te staan bij je eigen duurzame inzetbaarheid.

Opkomst verhogen

Triple Dynamixs Preventie en Coaching en arbodienst Richting snappen dit als geen ander en daarom helpen zij werkgevers hun werknemers optimaal te motiveren om gehoor te geven aan de uitnodiging voor de DIA. Zo is gebleken dat het bijdraagt aan de opkomst als de DIA wordt gecombineerd met een cursus- of trainingsdag. Tijdens een kick-off dag wordt geïnventariseerd hoe het bedrijf staat ten opzichte van de DIA. Zo weet iedereen wat het uitgangspunt is en kun je inzetten op een collectief ontwikkelbeleid. En misschien nog wel belangrijker, zo kun je als werkgever ook daadwerkelijk wat met de verkregen anonieme data uit de DIA.

Maar er zijn meer voordelen volgens Richard Schüller (Triple Dynamixs): “Het helpt enorm als de DIA plaatsvindt in een ‘lerende’ omgeving bij bouwopleidingen en bouwscholen als o.a. Bouwmensen. De meeste bouwplaatsmedewerkers zijn immers ooit begonnen bij een bouwopleiding, zij kennen hun klant als geen ander. Alleen al door een bouwgerelateerde omgeving zijn werknemers eerder geneigd om mee te doen aan de DIA”.

Geen verplichting, maar een kans

Uit evaluaties is gebleken dat de combinatie van de DIA met een cursus- of trainingsdag voor werknemers als zeer positief wordt ervaren door alle betrokken partijen. En het grootste voordeel? De DIA wordt niet meer gezien als een vierjaarlijkse verplichting, maar een kans voor zowel werkgever als werknemer! Wil jij meer informatie over de mogelijkheden? Onze adviseurs denken graag met je mee! Zij zijn telefonisch bereikbaar via 0341-499299 of per mail op diawerknemer@volandis.nl

contact