Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

“Denkt u wel aan uw gewicht?”

30 december 2020

“Denkt u wel aan uw gewicht?”

Alle werknemers die onder de cao Bouw en Infra vallen hebben recht op een DIA. Dit bestaat niet alleen uit een medisch onderzoek (het welbekende PAGO), maar bevat ook een adviesgesprek met een adviseur. Hierbij ligt de focus op jouw duurzame inzetbaarheid. Zit je nog op je plek? Wat zou je anders willen en kunnen?

Gijs Lokhorst is één van de personen die je hiervoor kunt bedanken. Als onderhandelaar voor CNV Vakmensen heeft hij zich er hard voor ingezet dat elke werknemer gebruik kan maken van dit mooie inkijkje in je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar dan kun je zelf natuurlijk niet achterblijven en dus ging ook Gijs met frisse moed op pad naar zijn DIA. Dat werd wel even slikken, want in deze tijden van coronakilo’s wordt niemand graag geconfronteerd met het getal op de weegschaal. En al snel bleek ook dat een dagelijks wandelingetje met de hond toch echt iets anders is dan intensief bewegen.

“Ik probeer smoezen te bedenken. Het komt er niet echt van. Ben nogal druk weet u? Binnen de bond is veel te doen en ook bij de voetbalclub doen ze vaak een beroep op me.”

 

De DIA-adviseur en arboarts kennen ze allemaal, de smoezen die we gebruiken om onszelf voor de gek te houden. Diep van binnen weten we dat zelf natuurlijk ook wel. De kracht van de DIA is juist dat er iemand met je meekijkt. Werk jij veilig? Haal je voldoening uit je werk? Kijk je tijdig vooruit? Indien nodig kan de DIA-adviseur je eenvoudig doorverwijzen naar een expert. Denk bijvoorbeeld aan een vitaliteitscoach of een loopbaancoach.

Wake-up call

Het is misschien niet leuk als je hoort dat je gewicht te hoog is of je relatie met je bank te innig. Toch ervaren de meeste deelnemers aan de DIA het als een prettige wake-up call. Doodzonde dus dat zoveel werknemers niet ingaan op de uitnodiging of niet komen opdagen.


Voor meer informatie over de DIA klik je hier en het volledige blog van Gijs Lokhorst vind je hier.

contact