Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Duurzame inzetbaarheidsanalyse bij HSB Bouw

24 september 2020

Duurzame inzetbaarheidsanalyse bij HSB Bouw

Inmiddels is de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) geen vreemd begrip meer in de bouw- en infrasector. Steeds meer werknemers maken gebruik van het recht op een adviesgesprek, waarmee het welbekende PAGO is aangevuld. Ook zien werkgevers vaker het belang van de DIA in. Niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor de organisatie. Als werknemers langer, duurzamer én met meer plezier blijven werken komt dan tenslotte beiden ten goede.

Wij willen meer

HSB Bouw kan dit alleen maar beamen. Deze Volendamse aannemer, die al sinds 1932 een serieuze partij is in de sector, wil dan ook actief een bijdrage leveren aan de duurzame inzetbaarheid van haar werknemers. Het bedrijf realiseert duurzame projecten voor ontwikkelaars en woningbouwverenigingen, met name in Noordwest- en Midden-Nederland. Betrokkenheid staat vooraan, zowel voor klanten als werknemers. 

Zorg dat het onderwerp leeft

Het recht op een DIA is goed geregeld en vastgelegd in de cao. Dan is het wel zaak dat werknemers er ook gebruik van maken. HSB Bouw besloot om hier dan ook een actieve rol in te nemen. De DIA was onderwerp van gesprek tijdens een cursus die in het eerste kwartaal van 2020 is gegeven. De cursus ‘Mijn duurzame inzetbaarheid en invloed op fysieke belasting’ is op maat gemaakt voor werknemers van HSB Bouw. Bij Bouwmensen KZW werd gebruik gemaakt van een goede locatie om deze cursus te geven. Met als resultaat dat alle werknemers al voor de DIA stil hadden gestaan bij hun eigen duurzame inzetbaarheid. Zo werden de werknemers als het ware al warm gemaakt voor het belang van de DIA en leefde het onderwerp enorm in de organisatie.

Combineer de DIA

Je kunt als werkgever ook werknemers uitnodigen voor een DIA in combinatie met een toolbox of training. Op die manier wordt het direct een stuk interessanter om aan beiden deel te nemen en staan alle neuzen in één klap dezelfde kant op. De DIA is en blijft de eigen verantwoordelijkheid van werknemers, je kunt en wilt ze niet dwingen. Maar je kunt als werkgever wel volop investeren in het inzien van het belang van deelname.

Zelf aan de slag

Als werkgever hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. Er zijn diverse partijen die je hierbij  goed kunnen ondersteunen. Zo werd HSB Bouw in de uitvoering bijgestaan door Triple Dynamics. Wil jij ook graag actief je werknemers motiveren om deel te nemen aan de DIA, maar weet je niet zo goed hoe? Onze adviseurs staan je graag vrijblijvend te woord. Je kunt telefonisch contact opnemen met een DIA-adviseur van Volandis via (+31) 0341 - 499 252 of per mail naar diawerknemer@volandis.nl

 

contact