Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

'Financiële fitheid' onderwerp van gesprek tijdens de DIA

08 januari 2018

Individueel budget

Tijdens de DIA gaan we uitgebreid in op jouw fysieke fitheid. Echter zou ‘financiële fitheid’ net zo goed een gespreksonderwerp kunnen zijn. Wij snappen uiteraard dat je hier liever niet mee ‘te koop loopt’. De vertrouwelijkheid van het gesprek met een onafhankelijk DIA-adviseur van Volandis verlaagt wellicht de drempel.

Financieel-inzichtgesprekken

Geldzorgen worden vaak veroorzaakt door plotselinge veranderingen in je leven, zoals een echtscheiding, baanverlies, ziekte of overlijden. Deze gebeurtenissen vormen veelal de bron voor stress, concentratieverlies, een (tijdelijk) lagere intelligentie en zelfs verzuim op het werk. Het aanbieden van financieel-inzichtgesprekken die zijn verankerd in cao’s of arbeidsvoorwaarden, kunnen uitkomst bieden. Binnen de bouwsector lopen we hier met de invoering van de DIA dus al mee voorop.

Maak het bespreekbaar

Als werknemer stap je met financiële problemen vaak niet direct naar je werkgever. Toch kan ook je werkgever ondersteuning bieden. Ons advies: ga in gesprek. Onze DIA-adviseurs kunnen je in het DIA-gesprek (tegelijkertijd) doorverwijzen naar een van onze tweedelijnspartners of bijvoorbeeld naar het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

Meer weten? Lees het artikel van het Nibud over dit onderwerp.

contact