Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Handeczeem voorkomen? Een aantal tips!

08 januari 2018

handeczeem

In onze vorige nieuwsbrief kon je lezen dat maar liefst 1 op de 4 bouwplaatsmedewerkers handeczeem heeft. Dat is erg veel. We geven daarom enkele tips om dit aantal terug te dringen.

Lastig te herkennen

Wist je dat maar 6% van de bouwplaatsmedewerkers zelf zegt dat ze eczeem hebben? Toch is dat niet verwonderlijk. Eczeem is soms best lastig te herkennen. Rode, ruwe handen zijn voor veel harde werkers niet bijzonder. Toch kunnen deze milde verschijnselen van handeczeem overgaan in veel heftigere klachten, zoals allergieën en kloven in de handen. Daar is lastig tot niet vanaf te komen. Daarom is het belangrijk dat men handeczeem voorkomt! En wij helpen je daarbij.

Tips

Hoe kun je handeczeem voorkomen? In onze folder vind je praktische adviezen voor werknemers. Met de checklist Handschoenen kies je eenvoudig de meest geschikte handschoen. Wil je een uitgebreider advies over welke handschoen het beste past bij de uit te voeren werkzaamheden? Bekijk dan de handschoenenwijzer. Naar aanleiding van het wetenschappelijk onderzoek naar handeczeem in de bouw past Volandis binnenkort de handschoenenwijzer aan. Ook wordt de toolbox Handschoenen geüpdatet.

Hebben jouw werknemers huidproblemen of heb je vragen hierover? Neem contact op met je arbodienst.

contact