Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Het DIA-adviesgesprek met jou in de hoofdrol

08 januari 2018

Dia gesprek

In de nieuwe cao is vastgelegd dat vanaf 1 januari 2017 het bekende preventief medisch onderzoek (PAGO) is uitgebreid met een adviesgesprek. Tezamen noemen we dit de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) voor werknemers. Hoe blijf jij veilig, gezond en gemotiveerd aan het werk?

Ervaringen uit de praktijk

De ervaringen met de DIA zijn tot nu toe positief.  De werknemers die deelnamen aan de DIA zijn blij met het inzicht dat ze kregen in hun eigen situatie en hoe die is ten aanzien van de veranderende wereld om hen heen. Door ons advies weten ze nu welke weg ze moeten inslaan om te werken aan hun duurzame toekomst. Ook de combinatie van een preventief medisch onderzoek met het adviesgesprek vinden ze prettig: alleen als je goed in je vel zit, kun jij de uitdagingen aan die je tegenkomt op je levenspad. Kortom, het vertrouwen in de toekomst is door het DIA-adviesgesprek weer toegenomen.

Wat houdt het adviesgesprek in?

In het DIA-adviesgesprek sta jij centraal. Hoe ervaar jij zaken als veilig en gezond werken, plezier in je werk en wat voor plannen heb je voor de toekomst? Sluit het beeld wat jij hierbij hebt aan bij een wereld die steeds sneller verandert, met nieuwe technologische ontwikkelingen, robotisering, veranderende organisaties en functies? Heb je hier een goed gevoel over? Prima! Of merk je dat je verandering wilt brengen in jouw situatie, waardoor je weer verder kunt met je (werkzame) leven? Samen met de DIA-adviseur formuleer je acties in een Actieplan. Acties die jij zelf bepaalt en die je energie geven als goed vakman, gezond en wel en met plezier weer vooruit te kunnen. Wie wil dat nu niet?

Grijp je kans en ga met ons in gesprek. Overigens hoef je de acties niet alleen uit te voeren:  we kunnen je doorverwijzen naar professionals die klaar zitten samen met jou deze acties tot een succes te maken.

Voor meer informatie over de DIA kun je terecht op onze website. Nieuwsgierig geworden hoe zo’n DIA-gesprek eruit ziet? Bekijk dan het filmpje dat we hierover maakten.

Wie weet tot ziens!

contact