Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Hoe bewust veilig ben jij?

22 oktober 2018

bewust veilig

We zijn het met elkaar eens dat de bouw- en infrasector een prachtsector is. Samen werken we dagelijks aan grote en kleine projecten met één belangrijk doel. Een mooi en veilig eindproduct neerzetten. Of het nu gaat om een woonhuis of een kantoorpand van 20 verdiepingen. Maar hoe zit het met jouw eigen veiligheid? Want het belangrijkste ‘product’ ben je nog altijd zelf!

Juist in de bouw- en infrasector is veiligheid van de werknemers een belangrijk item. Werken op hoogte, werken met groot materieel en werken met chemische producten brengt nu eenmaal de nodige risico’s met zich mee. Mede daarom is het zo belangrijk om van veiligheid een terugkerend onderwerp op de agenda te maken en de veiligheidscampagne ‘Bewust Veilig, Ieder Dag’ kan je hierbij helpen.

‘Bewust Veilig, Iedere Dag’

Op het gebied van veiligheid zijn er binnen de bouw- en infrasector natuurlijk al ontzettend veel verschillende initiatieven en tools beschikbaar. Met ‘Bewust Veilig, Ieder Dag’ word je geholpen om eenvoudig een interne veiligheidscampagne op te zetten. Er is al een selectie gemaakt uit de verschillende hulpmiddelen die er beschikbaar zijn zodat dit jou veel tijd bespaart. Zo weet je zeker dat je de juiste middelen inzet om veiligheid binnen jouw organisatie nog beter op de kaart te zetten. Het materiaal richt zich niet alleen op het creëren van bewustzijn voor de werknemers maar ook op de plichten van de werkgever.

Life Saving Rules

Belangrijk onderdeel van de campagne zijn de ‘Life Saving Rules Bouw & Infra’. In een overzichtelijk schema zijn de belangrijkste aandachtspunten teruggebracht tot de kern:

  • Ik accepteer alleen een veilige werkplek.
  • Ik werk veilig of ik werk niet.
  • Ik onderneem actie bij een onveilige situatie.
  • Alcohol en drugs zijn uit den boze op de bouwplaats.

Elke thema is uitgewerkt tot korte statements die bijdragen aan een veilige werkplek voor zowel werknemers als werkgevers. Deze flyer verdient dan ook een prominente plek in elke bouwkeet. Je download hem eenvoudig hier.

De volledige campagne is in verschillende fasen opgedeeld. Je start met de veiligheidsbewustwording en de middelen die beschikbaar gesteld worden, zijn specifiek voor op de bouw- en werkplaats. Je bestelt de posters uiteraard kosteloos, dus geen excuus om niet vandaag al te beginnen met je interne campagne. Je vindt alle informatie hier.

contact