Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Hoe stimuleer je werknemers deel te nemen aan de DIA? Een aantal tips.

08 januari 2018

Dia gesprek

Waarom is de DIA belangrijk? Het lijkt flauw, maar als je zelf niet kunt zeggen waarom het belangrijk is dan kun je het ook niet overdragen. Waarom is de DIA dus belangrijk voor jou als werkgever?

Neem zelf ook deel. Goed voorbeeld doet goed volgen. En hoe serieus word je genomen als je zelf niet deelneemt?

Herhaal de boodschap op verschillende manieren. Zowel nieuwsbrief, als werkoverleg, als poster, als intranet, etc.

De rol van de leidinggevende is essentieel. De leidinggevende is vaak de brug tussen werkgever en werknemer. Betrek dus de leidinggevende in het stimuleren van de DIA.

Vraag achteraf naar de ervaring. Medewerkers bepalen zelf wat ze delen, maar hiermee laat je wel je betrokkenheid zien en dat je het echt belangrijk vindt.

Laat je medewerker zien hoe jij als werkgever kunt ondersteunen. Veel bedrijven hebben zelf ook diensten ter beschikking om hun medewerkers te ondersteunen. Dit kan gaan over veiligheidsmiddelen, maar ook over bijvoorbeeld een bedrijfsfysiotherapeut, coach of opleidingsbudget.

Mochten medewerkers vragen hebben, neem tijd om ze te beantwoorden.

Besteed aandacht aan de privacy. Niet te veel, maar zeker ook niet te weinig. “Wat gebeurt er met mijn gegevens? Krijgt mijn werkgever iets te horen? Wat als ik iets heb?” zijn vragen die regelmatig terugkeren.

contact