Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

In beweging met #D4FIT

09 juli 2019

In beweging met #D4FIT

Steeds meer bedrijven in de bouw- en infrasector zien het belang van investeren in medewerkers, voor nu en voor de toekomst. Het werk binnen de sector is zwaar en intensief en iedereen moet  langer door. Hoe zorg je als bedrijf dat je werknemers niet alleen voldaan naar huis gaan, maar ook weer fit aan de slag gaan ‘s ochtends? Medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal, dus waarom niet actief investeren in hun gezondheid. Steeds meer bedrijven slagen erin om werknemers op originele wijze te motiveren. Neem bijvoorbeeld Dura Vermeer. Met #DV4FIT zet het familiebedrijf een inspirerende vitaliteitscampagne neer voor alle 2600 werknemers.

Een volledig pakket

Dura Vermeer stimuleert haar werknemers om fitter te leven aan de hand van verschillende thema’s. Aandacht voor bewegen en voeding ligt voor de hand, maar ook is er uitgebreide aandacht voor de kracht van positief denken en financiële gezondheid. Een volledig pakket dus om werknemers in actie te krijgen. Begin januari 2019 was de aftrap van deze grote campagne en elk kwartaal is er aandacht voor een ander thema. Mede door de verschillende onderdelen van de vitaliteitscampagne hoopt Dura Vermeer dat werknemers voldoende energie hebben en houden. Daarnaast zijn onderwerpen als een goede balans tussen werk en privé en werkdruk speerpunten.

“Met #DV4FIT willen we je niet dwingen je leefstijl aan te passen, maar door na te denken over je eigen doelen en mogelijkheden zal je ontdekken dat het aantrekkelijk is aan je toekomst te werken” aldus Alfred Boot, Directeur HR Dura Vermeer. De vitaliteitscampagne is een handvat en bedoeld om op een andere manier naar je leefstijl te kijken. Waar voelt iemand zich prettig bij en wat kun je eenvoudig veranderen. Alle beetjes helpen!

Meer grip met een jaarplanning

In de jaarplanning van de campagne met workshops en trainingen zijn zowel het PAGO en de DIA als de spontane DIA opgenomen. Het grote voordeel van de DIA opnemen in een jaarplanning is dat je als organisatie meer invloed hebt op de planning en de opkomst. Bovendien kan het DIA-gesprek in veel gevallen ook op de eigen locatie plaatsvinden. Optimale respons bij de DIA’s heb je zo zelf in de hand. Wil jij ook aan de slag met een jaarplanning van de DIA gesprekken voor jouw werknemers? Neem contact op met je eigen arbodienst.

Over Volandis

Volandis is het kennis- en informatiecentrum binnen de bouw- en infrasector voor duurzame inzetbaarheid. Wij zijn er voor zowel werkgevers als werknemers, samen bereik je tenslotte meer.

contact