Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Jaarplanning of kwartaalplanning?

31 mei 2024

Jaarplanning of kwartaalplanning?

Veel van de processen rondom het PAGO, gelden nu voor de DIA. Volandis stuurt jaarlijks planningsoverzichten van werknemers die in aanmerking komen voor een DIA naar gecontracteerde arbodiensten. Dit kunnen kwartaal- of jaarplanningen zijn. Als werkgever kun je kiezen of je gebruikmaakt van een kwartaal- of jaarplanning.

Jaarplanning

Het voordeel van een jaarplanning is dat je meer invloed hebt op de planning en de opkomst. Bovendien kan de DIA ook in veel gevallen op locatie plaatsvinden. Heb je op dit moment een kwartaalplanning en wil je volgend jaar een jaarplanning, neem dan contact op met je arbodienst. Heb je al een jaarplanning, neem dan contact op met je arbodienst om het PAGO incl. DIA in te plannen. 

Kwartaalplanning

Bij een kwartaalplanning stuurt de arbodienst rechtstreeks een uitnodiging voor de DIA naar de werknemer. Deze vindt plaats in het kwartaal dat de medewerker jarig is. Je hoeft hiervoor niets te doen. Je kunt uiteraard wel een belangrijke bijdrage leveren aan de opkomst door de DIA te stimuleren bij je werknemer(s) (zie 'Tips'). Neem bij vragen contact op met je arbodienst.

contact