Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Kleine stappen, grote successen

30 december 2020

Kleine stappen, grote successen

Het woord duurzaam zal je het afgelopen jaar niet ontgaan zijn. Duurzaam eten, een duurzame auto, duurzaam bouwen. Kortom alles moet duurzamer. Niet voor niks natuurlijk, de maatschappij vraagt erom. Dat betekent voor de bouw- en infrasector dat niet alleen bouwprocessen veranderen, maar ook werknemers. We worden niet alleen steeds ouder, maar werken inmiddels ook door tot ons 67ste. Daar zal je als werknemer op moeten anticiperen. Een mooie manier daarvoor is een zogeheten ‘leefstijl traject’. Al is natuurlijk niet elke werknemer direct overtuigd van het nut.

Zelf sturen en gas geven

Gelukkig is Leefstijlcoach Ric Vogelvang een expert in het overtuigen van mensen door ze te laten zien dat het ook anders kan. Er zijn vaak zoveel meer opties en mogelijkheden dan mensen denken. Een leefstijladviseur is volgens Ric bij uitstek dé persoon om mensen dat vriendelijk doch beslist in te laten zien. Hij kan het weten, want hij is al jaren werkzaam bij ArboNed als leefstijladviseur en heeft wel het één en ander de revue zien passeren.

De leefstijltrajecten die ArboNed biedt zijn altijd op maat. In 7 gesprekken gaat de adviseur samen met de werknemer aan de slag. Waar loop je tegenaan en wat wil je graag bereiken? De regie ligt 100% bij de werknemer, waardoor je zelf kunt sturen en gas geven wanneer jij dat prettig vindt. Wat de trajecten met elkaar gemeen hebben? Er wordt ingezet op blijvende verandering en dus zijn de stappen klein. Een kleine verandering is makkelijker te behalen. Hierdoor mag de stap dan klein lijken, de succeservaring is groot! En twee kilo afvallen in een jaar is nog altijd een stuk beter dan elk jaar een kilo aankomen.

Van deodorant naar stoppen met roken

Het mooie van succeservaringen is dat ze ontzettend besmettelijk werken. Zo herinnert Ric zich een werknemer die in eerste instantie bij hem kwam vanwege problemen van hygiënische aard. Zijn lichaamsgeur werd door collega’s als onprettig ervaren. Een oplossing was vrij snel gevonden in de vorm van een andere zeep, deodorant en uitleg over hygiënische gewoontes. Daarna had deze meneer echter de smaak te pakken en wilde ook wel wat aan zijn voorkomen doen. Een kappers- en tandartsbezoek waren het gevolg. De volgende stap was stoppen met roken om tot slot ook nog succesvol af te vallen door meer te bewegen. Een prachtig voorbeeld van het domino-effect. Een relatief kleine verandering zorgt ervoor dat iemand letterlijk voelt ‘ik kan zelf sturing geven aan mijn leven’.

Ik wil ook!

Een leefstijlcoach houdt je een spiegel voor en geeft terug waar je valkuilen liggen. Zo word jij je bewust van je mogelijkheden. Natuurlijk is dit niet altijd één groot succesverhaal. Er zijn altijd momenten dat de motivatie hapert, het gewichtsverlies stagneert of de frustratie toeslaat. Juist dan is de leefstijlcoach je stok achter de deur. Door je te laten zien wat je wel hebt bereikt.

Wil jij ook gebruik maken van deze voorziening of meer informatie? Klik hier!

 

contact