Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

MONO-zakelijk: ongestoord onderweg werkt beter

07 december 2022

MONO-zakelijk: ongestoord onderweg werkt beter
MONO-zakelijk: ongestoord onderweg werkt beter

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Wist je dat je gemiddeld 2.617 keer per dag je smartphone aanraakt? Hoe ga jij in het verkeer om met oproepen, appjes en online vergaderen? Deze afleidingen zijn een groot risico voor de verkeersveiligheid en dus ook voor jou! Maak afspraken met je werkgever hoe jij jouw woon-werkverkeer en zakelijke mobiliteit veiliger kunt maken.

Wat is MONO?
MONO betekent één, dus maar met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op één ding en dat is het verkeer. Natuurlijk mag je navigatie of andere ondersteunende systemen gebruiken. En je mag ook bereikbaar zijn voor je partner of crèche. Maar het lezen of schrijven van berichten, onderweg intypen van een bestemming of conference calls voeren is niet de bedoeling. Je moet je ogen en aandacht bij de weg houden.

Apps & tech
Er zijn verschillende apps die je helpen om niet door je telefoon afgeleid te worden tijdens het rijden. Hier vind je de meest bekende apps. Zo kun je bijvoorbeeld meldingen uitzetten, maar wel gebeld worden of automatisch reageren met een bericht.

Wat kun je als werkgever doen?

  • Maak afspraken met collega’s over communicatie en bereikbaarheid onderweg of stel een mobiliteitsbeleid op.
  • Voorzie medewerkers van communicatiemiddelen die niet afleiden.
  • Creëer bewustwording met een interne campagne (al dan niet met MONO-materialen) of implementeer praktische tips uit de toolkit.
  • Maak afspraken met onderaannemers.
  • Meld je aan bij de MONO-zakelijk community.
contact