Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Stop!

01 oktober 2018

Uit onderzoek blijkt namelijk dat ook in de bouw- en infrasector het aantal niet-rokers de afgelopen jaren is gestegen. Zowel bouwplaatsmedewerkers als UTA-werknemers laten een stijgende lijn zien en dat is iets om trots op te zijn. Maar we zijn er nog niet! 

Roken is er de afgelopen jaren niet populairder op geworden. De afgelopen twintig jaar doken de ‘no smoking’ bordjes steeds vaker op. Zo werden rokende passagiers tijdens het vliegen ineens heel herkenbaar als je ze na de landing zo snel mogelijk naar de uitgang zag rennen. En voor menig roker is een treinreis nooit meer hetzelfde geweest sinds het verbod. Werkplekken en ook de horeca moesten eraan geloven. Hoe zit dat eigenlijk in de Bouw?

 

 

Aantal niet-rokers gestegen

Uit onderzoek blijkt dat ook in de bouw- en infrasector het aantal niet-rokers blijft stijgen. Zowel bouwplaatswerknemers als UTA-werknemers laten een stijgende lijn zien en dat is iets om trots op te zijn. Maar we zijn er nog niet! 

Stoptober

Na alle aandacht in de media zal Stoptober je niet ontgaan zijn. Net als voorgaande jaren is dit het landelijke initiatief voor rokers om samen gedurende 28 dagen niet te roken. 28 dagen samen stoppen met roken vergroot je kans om het vol te houden met een factor vijf! Leefstijl is tegenwoordig een belangrijk thema op de werkvloer en stoppen met roken is daar een onderdeel van.

Voordelen van stoppen met roken:

  • Het bespaart je veel geld.
  • Je gezondheid gaat erop vooruit.
  • Je voelt je fitter.
  • Je rokershoestje verdwijnt.
  • Je krijgt een gezondere huidskleur.

Hoe houd je het vol?

Nu is stoppen met roken natuurlijk helemaal niet moeilijk. Het volhouden daarentegen… Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel hulpmiddelen waar je gebruik van kunt maken, ook als werkgever. Volandis ondersteunt je graag: bekijk het hier. Heb je hulp nodig kies dan voor leefstijlbegeleiding. Dit is opgenomen in het cao-pakket preventiezorg voor werknemers in de cao bouw- en infra. Durf jij de uitdaging aan?

Toename van niet-rokers in de Bouw & Infra

Toename van niet-rokers in de Bouw & Infra

contact