Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Van stresskip naar koele kikker

09 november 2018

Stresskip

Plezier in je werk is belangrijk. Als je lachend naar je werk vertrekt en lachend weer thuis komt is de kans groot dat je lekker in je werk en vel zit. Helaas is inmiddels wel duidelijk dat stress meer is dan een modewoord, ook in de bouw- en infrasector. Mede door de groeiende economie en de krapte op de arbeidsmarkt kan stress de kop op steken. Daarom is nu het moment om te investeren, in jezelf en in je werknemers. Want gezonde werkdruk is niet erg, zolang het maar niet omslaat in ongezonde stress. Tijd om eens stil te staan bij wat jou drijft en wat bij jou zorgt voor werkplezier. Want dit zijn jouw geheime wapens om werkstress en uitval te voorkomen.

Week van de Werkstress

Van 12 tot en met 15 november wordt voor de 5e keer de Week van de Werkstress georganiseerd en dit jaar is het thema ‘preventie en werkplezier’. Uit onderzoek van TNO is gebleken dat voldoende werkplezier kan voorkomen dat werkdruk omslaat in werkstress. Reden genoeg voor honderden bedrijven in heel Nederland om werkplezier tijdens de Week van de Werkstress centraal te stellen. Onderschat de positieve effecten van werkplezier niet, het zorgt niet alleen voor productieve werknemers maar ook voor tevreden werknemers.

Wat levert het op?

Doelstelling van de Week van de Werkstress 2018 is dan ook om zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat je werkstress kunt voorkomen door te zorgen voor voldoende plezier in je werk. Er valt genoeg winst te behalen want de cijfers liegen er niet om. 1 op de 10 bouwplaatswerknemers ervaart stress en bij UTA-werknemers is de verhouding 1 op de 5. Als we de werknemers die stress ervaren vragen naar hun werkplezier zegt maar liefst 14% dat ze geen plezier op het werk ervaren. Ter info, bij werknemers zonder stress is dit percentage slechts 3%. Tijd voor actie!

Wat kan ik doen?

De Week van de Werkstress is bij uitstek de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan. Maar waar begin je en hoe? Natuurlijk helpen we je graag een handje op weg als jij met je werknemers wil investeren in buffers tegen werkstress. Er zijn verschillende handige activiteiten die je kunt inzetten om werkplezier op de agenda te krijgen. Je vindt ze allemaal hier.

contact