Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Veiliger werken met een Daily Stand Up?

11 februari 2020

Veiliger werken met een Daily Stand Up?

Je ziet het steeds vaker, bedrijven die werken met een Daily Stand Up. Oftewel de dag starten met een vast overlegmoment waar alle verschillende disciplines bij betrokken zijn. Deze gesprekken geven inzicht in de klus, waardoor er beter gepland kan worden. Natuurlijk is van belang dat wat werknemers aandragen ook daadwerkelijk wordt opgepakt. Zo voelt iedereen zich serieus genomen om mee te denken over veilig gedrag. Hartstikke zinvol en interessant dus om mee aan de slag te gaan. Maar hoe doe je dit bij een groter project met bijvoorbeeld 60 tot 100 werknemers, waarvan een groot deel dagelijks wisselt?

Webinar

In het webinar ‘Werk veilig; het gaat om je gedrag’ van 27 januari 2020 werd ook op de Daily Stand Up ingegaan. Hoe geef je bijvoorbeeld als leidinggevende het goede voorbeeld, niet alleen in gedrag maar juist ook in de communicatie? Voor de werkbaarheid van de Daily Stand Up is het logisch om te kijken welke (bouw)teams een periode nauw samenwerken. Dit zijn dan de logische werkeenheden om de Daily Stand Up mee te hebben. Zo splits je een groep van 60 tot 100 werknemers in kleinere subgroepen.

Wil jij meer verrassende inzichten op het gebied van veilig werken zodat ook jouw vakmannen elke avond veilig thuiskomen? Je kijkt het hele webinar hier terug!

contact