Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Vernieuwd A-blad ‘Geluid en trillingen bij funderingswerken’

20 april 2021

Vernieuwd A-blad ‘Geluid en trillingen bij funderingswerken’

Helaas is blootstelling aan geluid bij funderingswerkzaamheden regelmatig te hoog en er zijn veel klachten over lichaamstrillingen. Maatregelen om deze blootstelling te verminderen zijn dus erg belangrijk. In het A-blad ‘Geluid en trillingen bij funderingswerken’ vind je verschillende afspraken en aanbevelingen om de lawaaiblootstelling en de lichaamstrillingen van heiers te beperken. Het A-blad is een resultaat van de samenwerking tussen werkgevers en werknemers met de stand der techniek als belangrijk uitgangspunt.

Nieuwe technieken

Het A-blad is geactualiseerd en opnieuw beschikbaar. Ten opzichte van de vorige versie zijn funderingsmethoden aangevuld met sonische en resonantie technieken. Daarnaast bevat het vernieuwde A-blad ook de ‘keuzewijzer minimaliseren geluidsbelasting funderingswerk door juiste ontwerpkeuzes’. Je vindt het vernieuwde A-blad hier.

Foto: Voorzitter van de Werkgroep Arbeidsomstandigheden en Milieu van de NVAF (Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken), Gerry Havekotte (Ballast Nedam), ‘ontvangt’ uit handen van Margo Caspers (Volandis) het eerste exemplaar.

contact