Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Wat is het verschil tussen het PAGO en de DIA?

08 januari 2018

Vraag

Het PAGO is sinds jaar en dag bekend: de werknemer vult een vragenlijst in, de doktersassistent doet een aantal metingen (gehoor, gezichtsvermogen, lengte, gewicht, bloeddruk, polsslag, longfunctie, bloed en voor werknemers van 40 jaar en ouder ook een hartfilmpje) en de bedrijfsarts gaat met de werknemer in gesprek over de vragenlijst en het resultaat van de metingen. De bedrijfsarts geeft advies over hoe je gezond en veilig kunt blijven werken en adviseert over leefstijl, zoals roken en bewegen.

Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) 

Sinds dit jaar is het PAGO eens per vier jaar uitgebreid met een adviesgesprek met een adviseur van Volandis. In dit gesprek gaat de adviseur vooral in op hoe de werknemer met plezier kan blijven werken en hoe hij/zij zo duurzaam mogelijk binnen de bedrijfstak aan de slag kan blijven. Met andere woorden: hoe je zo duurzaam mogelijk inzetbaar kunt blijven. We noemen deze combinatie van PAGO en adviesgesprek de DIA: Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA). Het is dus het oude PAGO, maar dan beter, uitgebreid met een persoonlijk adviesgesprek. Deze nieuwe aanpak heeft inmiddels tot veel positieve reacties geleid.

Bouwplaatsmedewerkers hebben naast het vierjaarlijks recht op de DIA ook nog recht op het PAGO (dus zonder adviesgesprek) als zij 42, 46, 50, 54, 58 en 62 jaar zijn. Voor UTA-medewerkers zijn deze leeftijden 54, 58 en 62 jaar.

Meer weten?

Neem contact op met de Vraagbaak van Volandis: info@volandis.nl / 0341 499 299

contact