Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Werkgever doe je voordeel met een EVC-traject!

11 juli 2019

EVC special

Dat het als werknemer slim kan zijn om je behaalde ervaring om te zetten in een diploma met een EVC-traject is logisch. Zo laat je niet alleen in de praktijk zien welke kennis en ervaring je in huis hebt, maar heb je ook een diploma om het hard te maken. De voordelen houden daar echter niet op. Juist voor werkgevers zitten er ook grote voordelen aan een EVC-traject.

Goed werkgeverschap is investeren

Juist in deze tijd is het belangrijk om als werkgever werknemers aan je te binden. Goede mensen wil je immers binnen houden, zij zijn je belangrijkste kapitaal. Maar hoe doe je dit? Waarom niet beginnen met het herkennen en stimuleren van de kwaliteiten en capaciteiten van je werknemers. Zo laat jij als werkgever zien dat je dit belangrijk vindt en bereid bent om hierin te investeren. Een EVC-traject van Volandis is gecertificeerd door het Nationaal kenniscentrum EVC. Zo weet je als werkgever zeker dat je kiest voor een professionele partij. Daarnaast is een EVC-traject een stuk korter dan een regulier scholingstraject. Door de onafhankelijke en kwalitatieve beoordeling van de capaciteiten is jouw bedrijf verzekerd van personeel dat niet alleen beschikt over de juiste vaardigheden maar ook over de papieren. Door actief te investeren in je personeel laat je als werkgever zien dat goed werkgeverschap zich ook richt op de toekomst!

Gekwalificeerde werknemers

Bij de Vis Groep zijn ze er ook van overtuigd dat investeren in gekwalificeerde werknemers loont. Sandra van Hoek (Manager Financiën en HR): “Helaas bestaat er sinds een aantal jaren geen opleiding meer voor het vak betonboorder/zager via het ROC in Breda. Heel jammer want wij hebben vakmensen nodig en het liefst geschoold natuurlijk. Daarom hebben wij een aantal jonge jongens aangenomen die inmiddels al enige tijd bij ons lopen, onder toezicht van een leermeester. In totaal hebben wij 9 leermeesters in huis. Deze jongens leren zo dus wel een vak, maar helaas krijgen zij hiervoor geen papiertje.

De betreffende opleiding was op MBO-3 niveau en als Visgroep wilden we ze graag iets soortgelijks aanbieden, waardoor ze later in elk geval kunnen aantonen dat ze beschikken over een bepaald niveau. Mochten ze ooit bij ons weggaan, dan is dat papiertje gewoon belangrijk. Het ROC wil deze opleiding niet meer starten omdat de branche te klein is, maar wij als werkgever willen de opleiding wel graag aanbieden.”

Zichtbare kwaliteiten en ontwikkeling

Tijdens een EVC-traject bouwt een werknemer een portfolio op. Hier kan de werknemer zelfs op voorhand mee beginnen, zodat zijn kwaliteiten en ontwikkelingen al inzichtelijk zijn op het moment dat de werknemer aan de slag wil met een EVC-traject. Zo is niet alleen jouw bedrijf maar ook jouw werknemer klaar voor de toekomst, inclusief papiertje. Dit doelgerichte portfolio opbouwen is voor jou als werkgever natuurlijk een uitgelezen kans om optimaal gebruik te maken van iemands kennis, ervaring en kwaliteiten. Dus verzamel samen die bewijslast en ga aan de slag!

Over Volandis

Volandis is het kennis- en informatiecentrum binnen de bouw- en infrasector voor duurzame inzetbaarheid. Wij zijn er voor zowel werkgevers als werknemers, samen bereik je tenslotte meer.

contact