Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Beter na een burn-out!

In de huidige arbeidsmarkt kijken we niet meer raar op van een burn-out meer of minder en je hoort het veel om je heen. Er ligt veel druk op de werknemers waardoor een burn-out om de hoek loert. Maar hoe kom je er uiteindelijk vanaf? Deze vraag stellen we aan iemand wie er, met hulp van zijn werkgever, weer bovenop is gekomen.

Dag en nacht

Marco Tanis werkt sinds 2009 bij KWS infra (onderdeel van Volker Wessels). Hij is intern doorgegroeid van werkvoorbereider naar (assistent) uitvoerder riolering/asfalt. Medio 2016 stroomt hij door naar de functie van uitvoerder binnen een asfaltploeg. In 2018 gaat het echter mis met Marco. Hij is dag en nacht aan het werk en ziet vaker de binnenkant van een hotel dan thuis. Onderweg in de auto naar zijn werk merkt Marco op een dag dat het echt niet goed met hem gaat. “Ik wist niet eens meer wat boven en onder was, of links- en rechtsaf.”

Hoog bezoek

Eenmaal thuis krijgt Marco bezoek van zijn bedrijfsleider en HR-manager om te kijken hoe het met hem gaat. Marco schaamt zich voor het feit dat hij een burn-out heeft, maar blijft desondanks positief. “Ik wil hier uitkomen en beter worden” aldus Marco. Zijn werkgever denkt hier net zo over en samen zoeken ze een coach voor Marco.

Samen met zijn coach maakt Marco een hele reis door en nooit ervaart hij druk vanuit zijn werkgever. Deze geeft hem alle ruimte en dat heeft als resultaat dat hij na drie kwart jaar thuiszitten weer aan de slag kan. Eerst loopt hij een paar uurtjes per dag mee om op te bouwen en zo komt hij bij zijn huidige functie terecht. Als projectbegeleider (wegenbouw, infrawerken) zit hij helemaal op zijn plek. Zo brengt de burn-out Marco ook iets positiefs en daar is hij erg dankbaar voor.

Dit helpt!

Als we Marco vragen naar tips voor werknemers in hetzelfde schuitje is hij duidelijk. “Laat het los en schaam je niet! Ga de uitdaging aan en onderzoek waar je positieve energie uithaalt en wat écht bij je past. En misschien wel het belangrijkste, sta open voor de hulp die je wordt aangeboden. Je hoeft het echt niet alleen te doen.”

Marco heeft het daarnaast als zeer prettig ervaren dat zijn werkgever hem geen druk oplegde en oprecht geïnteresseerd was in zijn herstel. “De timing van de telefoontjes en bezoekjes was altijd precies goed.”

Burn-out klachten?

Ervaar je zelf ook klachten van een burn-out? Volandis biedt verschillende trajecten voor stress coaching aan, voor zowel bouwplaats- als UTA-medewerkers. Bel vandaag nog met de Vraagbaak van Volandis, onze medewerkers helpen je graag verder. De Vraagbaak is op werkdagen telefonisch bereikbaar (0341 - 499 299) tussen 08.30 en 17.00 uur. Daarnaast kun je ons bereiken per e-mail: info@volandis.nl.

Burn-out

contact