Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Dit is een kans!

Het DIA-gesprek wordt steeds bekender en steeds meer werknemers weten de weg te vinden naar een DIA-adviseur om samen stil te staan bij hun werkplezier, gezondheid en toekomst. Toch is een vragende uitdrukking geen uitzondering als je de gemiddelde werknemer vraagt naar zijn ervaring met de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse. Zonde, want er zijn ontzettend veel redenen om gebruik te maken van dit adviesgesprek dat je aangeboden wordt door de CAO-partijen. Vraag maar aan Gerben Mensink!

Tevreden is anders

Gerben is vanaf de opleiding timmerman (BBL) al enkele jaren werkzaam bij een werkgever als allround timmerman maar steeds vaker wordt hem duidelijk dat hij de andere kant van het bouwen ook wil ontdekken. Hier krijgt hij echter niet de gewenste ruimte voor. Als hij wordt uitgenodigd voor zijn DIA-gesprek neemt hij de uitnodiging dan ook graag aan. Het adviesgesprek leidt ertoe dat hij zich bewust wordt van het feit dat als je verder wilt komen, je buiten je veilige kring moet zoeken. Verleggen die grenzen!  

Kansen moet je pakken

Het DIA- gesprek heeft Gerben het laatste zetje gegeven wat hij nodig heeft om vooruit te kijken. Gezien zijn praktijkervaring en leeftijd is het een goed moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Korte tijd later wordt hij benaderd door een nieuwe werkgever om als werkvoorbereider/calculator aan de slag te gaan. Nu hij, mede door het DIA- gesprek, is gaan nadenken over werkplezier en vooruit kijken is het voor hem duidelijk. Dit is geen vraag, maar een kans.

Ook het stukje veilig werken is voor hem een belangrijke factor die meespeelt. Gezondheid en zorg voor je lichaam dragen in een fysiek zwaar beroep is belangrijker dan ooit. Je wordt op deze manier nog breder inzetbaar. Er zijn in Gerbens omgeving genoeg voorbeelden te vinden van werknemers die hun huidige werk niet langer kunnen doen door lichamelijke klachten of ongevallen. Dus zorg goed voor je zelf!

contact