Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Dolblij met de DIA!

Sinds 5 jaar is het welbekende PAGO uitgebreid met een adviesgesprek waarin stil wordt gestaan bij 3 thema’s: Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. Klinkt goed, maar wat heb jij nu concreet aan zo’n gesprek? En waarom is het de moeite waard om hier de tijd voor te nemen? Aan wie kunnen we dat nu beter vragen dan iemand die laaiend enthousiast is over haar gesprek?

Het had zo moeten zijn
Geja Jacobs is 48 jaar en werkt al 12,5 jaar bij GMB. Ze begon ooit op de administratie en groeide van daaruit door naar de afdeling facturering en werkvoorbereider. Sinds kort is ze gestart op een nieuwe plek als onderdeel van een nieuw team werkvoorbereiding en planning. Dit team is samengesteld uit 2 bestaande teams. Een uitdaging dus om als team weer een nieuwe modus met elkaar te vinden om goed samen te werken.

Het DIA-gesprek van Geja vond vlak voor de bouwvak plaats en het was de tweede keer dat ze gebruik maakte van deze mogelijkheid. Op dat moment waren er veel veranderingen binnen haar afdeling en dit liep niet helemaal lekker. Het was al duidelijk dat ze op een andere plek terecht zou komen, maar de precieze invulling hiervan was nog niet vormgegeven. Tijdens het DIA-gesprek kon ze hier eens goed over praten met iemand die er helemaal buiten stond. “Het leek haast wel of dit gesprek zo had moeten zijn. Het is erg fijn om hierover met een onafhankelijk persoon in gesprek te gaan.”, aldus Geja.

Dikke winst
De adviseur kwam met het Digitaal Skills Paspoort en dat was een schot in de roos voor Geja. “Ik had hier nog nooit van gehoord, maar dit bleek voor mij hét hulpmiddel te zijn om in kaart te brengen wat ik eigenlijk allemaal aan kennis en skills in huis had. Ik ben altijd een doener geweest en heb nooit een diploma gehaald. Maar ik heb me toch veel geleerd in de praktijk de afgelopen jaren. Die ervaring is nooit verzilverd, maar staat nu wel in mijn Digitaal Skills Paspoort. Ineens lijkt een diploma helemaal niet meer zo ver weg.”

Er kan meer dan je denkt
Volgens Geja zou iedereen gebruik moeten maken van het DIA-gesprek, vooral als je twijfelt of je huidige functie nog bij je past of over wat je allemaal in je mars hebt. “Lang niet iedereen weet immers welke mogelijkheden er allemaal zijn, zeker de vakmannen buiten op de bouwplaats. In de bouw heerst toch vaak nog een cultuur waarbij mensen hun hoofd niet boven het maaiveld uit durven te steken. Hier bij GMB is er gelukkig een open cultuur en er wordt veel tijd besteed aan persoonlijke ontwikkeling, maar niet iedereen weet hoe je dit kunt aanpakken. Het Skills Paspoort is daar zo’n goed hulpmiddel bij.”

Ook gebruik maken van het DIA-gesprek?
Als werknemer ontvangt je elke 4 jaar automatisch een uitnodiging per post. Klik hier om te zien wanneer jij aan de beurt bent. Heb je nu al een vraag maar duurt het nog even voor jouw DIA gepland staat? Bel vandaag nog met de Volandis vraagbaak, onze medewerkers helpen je graag verder. De Vraagbaak is op werkdagen telefonisch bereikbaar (0341 – 499 299) tussen 08.30 en 17.00 uur. Daarnaast kun je ons ook bereiken per e-mail info@volandis.nl.

Dolblij met de DIA

contact