Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Tijd voor bootcamp!

04 oktober 2018 |

Bootcamp
Bootcamp

Goede werknemers zijn vitale werknemers en als je die hebt, dan wil je ze houden ook. In een tijd waarin de arbeidsmarkt onder druk staat, werknemers voortijdig uitvallen kom je er als werkgever niet meer met een schouderklopje op zijn tijd. Goed werkgeverschap begint met goed voor je personeel zorgen. Bij T. van den Burg Grond en Sloopwerk besloten ze overgewicht niet alleen te signaleren, maar er ook actief mee aan de slag te gaan. Bij het sloopbedrijf startte men met een origineel initiatief om de conditie en gezondheid van de werknemers te verbeteren. Elke maandagavond is het tijd voor Bootcamp!

Stoere mannenimago

Aanleiding was onder andere het (risico op) overgewicht en het verbeteren van de conditie bij werknemers en de visie van het bedrijf. Heel duidelijk geeft de organisatie aan niet te houden van het pappen en nathouden principe. Bij ‘Van den Burg’ houdt men ervan om gewoon te beginnen en te zien waar het schip strandt. Er werd een bootcampinstructeur benaderd (Tom Wallet van TomFit) die wekelijks de deelnemers een uur lang te grazen neemt op het bedrijfsterrein. Inmiddels doen maar liefst 9 van de 20 werknemers mee en allen beamen dat het er bij Bootcamp niet te poezelig aan toegaat. "Bootcamp past goed bij het stoere mannenimago en bij ons bedrijf. Het is lekker stoer en buiten." aldus Teus van den Burg (directeur) en natuurlijk doet hij zelf ook mee.

Stilte voor de storm

Op een stralende maandagavond zijn we te gast op het terrein van ‘Van den Burg’ Grond- en Sloopwerk. Tussen de stapels dakpannen, stalen kozijnen en rubberen banden heerst een serene rust. Stilte voor de storm noemen ze dat, want als de eerste deelnemers arriveren met instructeur Tom is als snel duidelijk dat hier serieus gesport gaat worden. Elastieken worden gespannen, een parcours wordt uitgezet op het terrein en zien we daar zelfs loodzware ballen tevoorschijn komen?

Broodtrommel check

Dat de deelnemers enthousiast zijn is duidelijk. Al was het alleen al omdat ze zich nog steeds elke maandagavond vrijwillig laten ‘afbeulen’. Patrick van de Poll: “Ik sportte al wel maar door de Bootcamp ben ik een stuk fanatieker geworden en dat merk ik zeker terug in mijn conditie. Ook is het veel gezelliger om samen met collega’s te sporten. Er wordt heel wat afgelachen tijdens de Bootcamp en we houden elkaars broodtrommel goed in de gaten..”

Meten is weten

Samen sporten is niet het enige dat er gedaan wordt om de gezondheid van de werknemers van ‘Van den Burg’ te verbeteren. Alle deelnemers zijn uitgebreid voorzien van voedingsadviezen en aan de slag gegaan met de app ‘ My Fitness Pall’. In deze app kun je bijhouden wat je eet en hoeveel je sport. Hoewel echt niet iedereen dit nog steeds trouw dagelijks doet, heeft dit wel een mooi inzicht gegeven in hoe inspanning en voeding zich tot elkaar verhouden. Als je weet hoe vaak je je moet opdrukken voor dat broodje kroket, smaakt ‘ie’ toch net wat minder lekker. Ook is er eens in de zes weken een weegmoment om de vorderingen in kaart te brengen. De resultaten mogen er zijn! Sinds de start afgelopen februari zijn de deelnemers in totaal maar liefst 35,9 kilo afgevallen. Één van de deelnemers mocht zelfs een totaal gewichtsverlies van 20 kilo registreren. Prachtige resultaten die natuurlijk goed merkbaar zijn in de dagelijkse praktijk.

Het resultaat mag er zijn

Ook Teus van den Burg (directeur) merkt zeker verschil. Hij heeft veel minder last van zijn rug, zijn eetpatroon is anders geworden en hij is minstens zes kilo kwijt, niet in de laatste plaats tot vreugde van zijn vrouw. Hij wil andere werkgevers dan ook vooral meegeven om gewoon te beginnen. Kies een sportactiviteit waar iedereen toegang tot krijgt en benader iedereen uit je personeelsbestand die mee kan doen. Juist de afwisseling tussen kantoorwerknemers en mensen van de werkvloer is zo leuk. Het is goed voor het bedrijf én werknemer. Just do it…

contact