Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Warm gebaar

08 maart 2019 |

Warm gebaar
Warm gebaar

Door weer en wind, dat geldt zeker als je werkzaam bent in de bouw- en infrasector. Waar we van de zomer blij waren met elk briesje, is het in de winter soms keihard afzien. Dan is een warm gebaar van harte welkom. 

Goed voorbeeld

Waardering betekent dat de bijdrage van een werknemer aan het bedrijf wordt opgemerkt en zorgt dat hij/zij gemotiveerd, betrokken en productief is en blijft. Bij waardering kun je onder andere denken aan complimenten, schouderklopjes en beloningen. Daar kun je als werkgever natuurlijk best creatief mee omgaan. Kijk maar naar Roy van Lieshout, Projectdirecteur bij Dura Vermeer. Zijn werknemers gaan letterlijk en figuurlijk met een warm gevoel naar huis!

De kern van waardering is echter wel dat het niet klaar is met een eenmalige actie. Eén keer een compliment, schouderklopje of andere blijk van waardering geven is natuurlijk fijn, maar niet voldoende. Waardering is iets dat steeds weer terug zou moeten komen. Waardering werkt pas als het oprecht is. Niemand zit immers te wachten op een nietszeggend compliment. We geven je daarom graag een paar tips voor het tonen van oprechte waardering: 

  • Besef dat waardering zorgt voor meer betrokkenheid, tevredenheid, motivatie en productiviteit
  • Iedereen heeft waardering nodig, ook de mensen van wie je het misschien niet verwacht
  • Neem elkaar serieus, iedereen is weer goed in iets anders en probeer daarbij aan te sluiten
  • Complimenteer en ga daar zo creatief mogelijk mee om
  • Doe als Roy van Lieshout en speel in op de actualiteit. Is het koud? Verras je werknemers met warme soep. Vallen de mussen van het dak? Een ijskoude traktatie wordt zeker gewaardeerd!

Volandis daagt je graag uit om hier eens bij stil te staan. Hoe laat jij je werknemers of collega’s vandaag weten dat je blij met ze bent?

contact