Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Quickscan

Als werkgever ben je graag betrokken bij je werknemers. Zitten ze nog wel goed in hun vel? Je wilt toch dat ze gezond hun werk kunnen blijven doen! Werknemers die met plezier naar hun werk gaan en op tijd vooruit kijken zijn goed voor jouw bedrijf en bovenal wil je goed personeel behouden. Uit ervaring weten we dat niet alle werknemers snel het achterste van hun tong laten zien. Toch wil je een betrokken werkgever zijn en inspelen op ieders behoefte. 

De Quickscan is een handige tool gericht op bedrijven en/of afdelingen met minimaal 4 werknemers. Hiermee krijg je inzicht in de thema’s Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. Invullen duurt slechts 5 minuten. Bekijk de folder.

Start de Quickscan hier!

Hoe werkt de Quickscan? 

1. Als werkgever beantwoord je online 20 korte vragen over onder andere leefstijl, werk-privé balans en risico op uitval van jouw werknemers. Het is een kwestie van klikken en je bent in slechts 5 minuten klaar. Je kunt zowel per desktop als per mobiel gebruikmaken van de scan. 

2. Vervolgens nodig je jouw werknemers uit om te achterhalen hoe zij tegen dezelfde onderwerpen aankijken. Je kunt je werknemers (in bulk) hiertoe uitnodigen via e-mail. De tekst kun je naar eigen wens aanpassen. Vul deze gerust aan met jouw (bedrijfs)naam. Werknemers krijgen dezelfde vragen en zien niet wat jij hebt ingevuld. 

3. Na het beantwoorden van de vragen geef je een top 3 van onderwerpen aan die volgens jou de meeste aandacht verdienen binnen het bedrijfDit doen de werknemers ook. 

4. Je kunt op elk moment een tussenrapport opvragen met de uitkomsten van dat moment. Binnen 2 weken ontvang je een eindrapport per e-mail met de uitkomsten. In verband met de privacy wordt er alleen een rapportage verstuurd als er minimaal 4 werknemers hebben deelgenomen aan de Quickscan. Als er 3 werknemers of minder de scan hebben ingevuld, ontvang je daarvan ook bericht na 2 weken. Dit zijn dan alleen de resultaten van jou als werkgever. Stimuleer dan ook je werknemers tijdens die 2 weken! Let op: het eindrapport wordt eenmalig verstrekt. 

5. Naar aanleiding van deze rapportage kan je in gesprek gaan met je werknemers. Bijvoorbeeld tijdens een team- of werkoverleg of tijdens een functioneringsgesprek. Bekijk de voorbeeldrapportage

De Quickscan is ontwikkeld voor bedrijven in de bouw- en infrasector. De scan geeft inzicht in het werkplezier, de veiligheid en het toekomstperspectief van jouw werknemers. Snel, eenvoudig en anoniem want uiteraard is de privacy gewaarborgd. Ga vervolgens samen het gesprek aan over de uitkomsten en zorg samen voor een gezonde werksfeer en gemotiveerde vakmensen. 

Zowel werkgevers als werknemers vullen de Quickscan in slechts 5 minuten in. Werknemers hebben 2 weken de tijd voor het invullen van de scan. Je hebt éénmalig de mogelijkheid om dit met 2 weken te verlengen. De resultaten ontvang je automatisch per e-mail (via noreply@volandis.nl). Geen e-mail ontvangen? Check dan je spambox.

Een bedrijfsrapport is gebaseerd op de input die wij ontvangen nhet DIA/PAGO. Deze input is afhankelijk van de periode waarin de DIA/PAGO plaatsvindt en gaat uit van een minimale deelname van 15 werknemers per bedrijf in de afgelopen vier jaren. 

De Quickscan kun je op elk gewenst moment maken, je hebt minimaal 4 deelnemers nodig per bedrijf of team en je kunt deze inzetten zo vaak als je zelf wilt. Het resultaat ontvang je binnen 14 dagen. Het rapport wordt éénmalig via e-mail verstrekt. 

contact