Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Werkhoeveelheid

Er zijn verschillende zaken van invloed op hoe werknemers de werkhoeveelheid ervaren. Ervaart men de werkdruk door een toegenomen werkhoeveelheid of ontstaat de werkdruk vanuit de verminderde of gewijzigde persoonlijke vaardigheden? Deze zoektocht naar de oorzaken helpt om de juiste oplossingen voor het probleem te vinden. Door antwoorden te geven op de onderstaande vragen kan het helpen om daar achter te komen.

Is de werkhoeveelheid in totaliteit toegenomen en moet het verricht worden in dezelfde tijd en/of door minder personen? Is het (toegenomen) aanbod van het werk geautomatiseerd waardoor het ook met minder werknemers kan?
Kan de werknemer het werk zo organiseren dat het efficiënt gebeurt? Hoe is de werkwijze van de werknemer? Is de werknemer/leidinggevende in staat om te delegeren, verantwoordelijkheden te delen, samen te werken en voldoende digitaal ingesteld om met automatiseringen om te gaan?
Werkgever en werknemer(s) kunnen hierover met elkaar in gesprek gaan. Welke actie(s) emaatregelen zijn er mogelijk op het gebied van het verdelen van werk (collectieve maatregelen), uitvoeren van werk (collectief en individueel) of ontwikkelen van de werknemer.
Signaleer jij dat de werkhoeveelheid (soms) te hoog is voor werknemers en wil je graag advies. Onze bedrijfsadviseurs helpen je graag verder bel 0341 - 499 299 of mail naar info@volandis.nl.
contact