Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Campagne 'Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!'

04 november 2020

Campagne 'Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!'

Wist jij dat 2 op de 5 werknemers in Nederland te maken heeft met lichamelijke belasting door hun werk? Denk aan te zwaar tillen, veel bukken of steeds dezelfde beweging maken. In totaal lijden 460.000 werknemers daardoor aan een beroepsziekte aan hun spieren en gewrichten als gevolg van rug-, nek-, schouder-, knie- of heupklachten. Dat zorgt niet alleen voor veel persoonlijk leed, uitval en arbeidsongeschiktheid, maar levert jaarlijks ook veel hoge kosten voor werkgevers en de maatschappij op. Voorkomen is dus in ieders belang.

Partnerschap

Om hier aandacht voor te vragen is door het Programma Preventie Beroepsziekten van het ministerie van SZW en Focal Point Nederland (FOP) op 28 oktober een campagne gestart over het voorkomen van lichamelijke over- en onderbelasting. Deze campagne wordt georganiseerd in samenwerking met de Europese campagne ‘Healthy Workplaces Lighten the Load’.

Namens de sector (af)Bouw & Infra ondersteunt Volandis deze campagne. Margo Caspers, ergonoom bij Volandis: “We willen werkgevers en werknemers nog bewuster maken én ook handelingsperspectief bieden over de vormen en risico’s van lichamelijke belasting.”

Gezocht: goed praktijkvoorbeeld

Pakt jouw bedrijf lichamelijke belasting goed aan op de werkvloer? Of ben je zelf een mooi voorbeeld voor anderen? Vertel ons jouw verhaal zodat we anderen kunnen inspireren. Laat het weten via: hoetopwerkjij@bkb.nl.

contact