Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Het saldo Duurzame Inzetbaarheid

08 januari 2018

Subsidie

Sinds 1 januari 2016 bestaat het saldo Duurzame Inzetbaarheid. Het saldo is onderdeel van het Tijdspaarfonds. Doel is dat werknemers in de bouw en infra gezond en gemotiveerd kunnen blijven werken. Bijvoorbeeld door extra opleidingen naar keuze te volgen. Of door (op latere leeftijd) extra verlofdagen te kopen. Ook kun je het saldo gebruiken voor de acties uit je Actieplan, dat het resultaat is van de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse van Volandis.

Actieplan

In het Actieplan staan de acties die jij kunt ondernemen op de thema’s Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. We dagen je uit zelf aan de slag te gaan met jouw duurzame inzetbaarheid. Volandis werkt voor de uitvoering van het Actieplan samen met Bouwopleiders (zeven brancheopleidingsinstituten) of loopbaanadviseurs van James (CNV) en Mijnloopbaancoach (FNV), die over eigen (loopbaan)trajecten beschikken.

Overgangsregeling individueel budget 

Per 1 september 2016 is ook de overgangsregeling individueel budget van kracht, die beschikbaar wordt gesteld door cao-partijen in de bouw en infra. Werknemers in deze sector kunnen deze regeling eenmalig inzetten voor opleidingskosten die voortvloeien uit het adviesgesprek, dat onderdeel uitmaakt van de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA). Het bedrag is een aanvulling op het bestaande individueel budget. De overgangsregeling maakt het mogelijk dat jij écht in actie kunt komen op jouw eigen duurzame inzetbaarheid. Deze regeling liep officieel tot en met 31 maart 2017. De cao-partijen zijn nog in overleg over een vervolg.

contact