Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Intentieovereenkomst EVC-traject, wij bieden maatwerk!

01 maart 2019

Intentieovereenkomst EVC-traject, wij bieden maatwerk!

De MBO-scholen (Deltion College, Da Vinci College, ROC van Twente en SOMA College), Bureau Sterk en Volandis ondertekenden vrijdag 1 maart een intentieovereenkomst. Hierin zijn afspraken opgenomen over een nieuw model voor het EVC-traject.

Goed nieuws volgens Rob Egberts (directeur van Bureau STERK). “Dankzij de goede afspraken tussen Volandis en de examencommissies kunnen kandidaten die het EVC-traject bij Volandis hebben gevolgd, vrijstelling krijgen voor onderdelen van de opleiding die ze al beheersen. Ze kunnen vervolgens hun tijd en energie steken in de onderdelen die ze nog moeten leren. Dit is echt maatwerk!”

Samenwerken is de sleutel tot succes

Als je een EVC-traject volgt en je hebt je ervaringscertificaat op zak, word je binnen het nieuwe model door de school verder geholpen naar je diploma. Op deze manier wordt het geen demotiverende zoektocht. De betrokken scholen geven aan dat dit soms een uitdaging is, omdat je op elk moment kunt starten met een EVC-traject en scholen te maken hebben met een jaarrooster. In overleg zijn er echter genoeg mogelijkheden. De diploma-eisen voor de EVC-deelnemer zijn gelijk aan die van de reguliere student.

Sabine Mul (beleidsadviseur bedrijfstakgroep Techniek Gebouwde Omgeving van de MBO Raad) ondersteunt dit initiatief. “We hebben het proces voor het van valideren van ervaringscertificaten in de onderwijsroute zo ingericht dat MBO-scholen samen een aantal kwaliteitsborgingsstappen op het EVC-traject uitvoeren. Daarbij hebben de scholen onderling de kosten van de verschillende maatwerktrajecten in de onderwijsroute, het aanbieden van keuzedelen en loopbaan en burgerschap voor deze doelgroep afgestemd. Andere MBO-scholen kunnen zo, indien gewenst, gemakkelijk aansluiten en de onderwijsroute op deze wijze aanbieden.”

Kijk vooruit

Volgens Tjeerd Willem Hobma (algemeen directeur Volandis) is deze samenwerking pas het begin. “De samenwerking tussen ons als erkende EVC-aanbieder en de vier MBO-scholen staat als een huis. Samen zorgen we dat werknemers binnen de bouw- en infrasector op een laagdrempelige manier bezig kunnen zijn met hun ontwikkeling. In de toekomst willen we graag zorgen dat EVC-kandidaten op meerdere plekken in Nederland hun waardevolle ervaring kunnen verzilveren. Mochten er andere MBO-scholen zijn die willen bijdragen aan de levenslange ontwikkeling van werknemers dan zijn ze van harte welkom! De betrokken scholen hebben duidelijke afspraken met elkaar gemaakt, dus wie volgt?”

EVC, dit kun jij ermee

Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk. Niet omdat het moet, maar omdat jij het wilt! Het EVC-traject van Volandis is hier bij uitstek geschikt voor. Heb jij namelijk een berg werkervaring en praktijkkennis in huis, maar geen diploma? Met een EVC-traject kun je deze kostbare ervaring verzilveren. Dit traject staat voor Erkenning van Verworven Competenties en hiermee worden de kennis en de vaardigheden bedoeld die je nodig hebt om een beroep uit te oefenen. Volandis slaat de handen nu ineen met vier MBO-scholen om dit traject nog toegankelijker te maken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het EVC-traject op onze website of bel met onze EVC-adviseurs: 0341 – 499 299.

 

contact