Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Kosteloze voorziening werkdruk en stress

29 december 2021

stress

Wil je meer grip krijgen op je werksituatie, leren grenzen stellen in je werk of zoek je steun van je werkgever? Neem voor meer informatie of een doorverwijzing contact op met je bouwarts. Samen bepaal je of en welk traject het beste past.

De trajecten zijn kosteloos en bestaan uit:

  • Kort: digitaal, waar je zelf aan de slag gaat.
  • Middellang: persoonlijke gesprekken en mogelijk digitale ondersteuning.
  • Lang: persoonlijke begeleiding en mogelijk digitale ondersteuning.

 

Na de keuze van het traject dat het beste bij jou past, verwijst de bouwarts je door naar één van onderstaande aanbieders:

  • CSR Centrum
  • Gezonde Boel
  • VitalMindz

Meer informatie vind je in de folder of doe de korte stress-test. Er is ook een uitgebreide test voor uitvoerders. Deze testen vind je hier.

Voorziening cao Bouw & Infra

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de bouwnijverheid vinden het belangrijk dat medewerkers gezond hun werk kunnen doen. Daarom is in de cao Bouw & Infra vastgelegd dat werknemers in de Bouw & Infra met te veel werkdruk of stress kosteloos gebruik kunnen maken van de ‘Werkdrukvoorziening Bouw & Infra’.

Beleid ongewenst gedrag

Vanaf 1 januari is er een advies ‘Beleidsdocument Ongewenst gedrag’ beschikbaar in mijnVolandis. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt om te voldoen aan de arbowet op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Ook is er bij iedere gecontracteerde arbodienst een vertrouwenspersoon beschikbaar voor werknemers en werkgevers in de Bouw & Infra en Afbouw.

contact