Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Nieuwe huisvesting geopend

08 januari 2018

Opening Volandis

Volandis is het kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid in de bouw- en infrasector. De organisatie startte op 1 juli 2016 en nam toen ook haar intrede op het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Onlangs verhuisde Volandis naar een nieuwe locatie op het park: gebouw 100, een voormalig legeringsgebouw. Het historische pand is omgebouwd tot een moderne werkomgeving, waar medewerkers van Volandis bouwen aan een gezonde en bloeiende bouw- en infrasector. Op donderdag 8 juni jl. hield Volandis open huis voor partners, relaties en andere belanghebbenden.

K
ennismaken met de DIA
Tijdens het open huis kregen de bezoekers de mogelijkheid medewerkers van Volandis te ontmoeten, kennis te maken met de activiteiten van de organisatie en te netwerken met relaties. Eén van de belangrijkste activiteiten van Volandis is de uitvoering van de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse, oftewel de DIA. Met de DIA biedt Volandis medewerkers in de bouw- en infrasector inzicht in hun lichamelijke gezondheid, mentale gesteldheid en in hun ontwikkelingskansen. In de DIA wordt het al bestaande Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) aangevuld met een adviesgesprek met een DIA-adviseur van Volandis. Doel van Volandis is dat in 2020 80% van de medewerkers in de sector heeft deelgenomen aan de DIA. Voor bedrijven ontwikkelt Volandis onder andere de DIA-bedrijfsrapportage, waarin bedrijven geanonimiseerde resultaten uit de DIA en bijbehorende acties terugvinden. Ook ondersteunt het centrum de sector door diverse tools als RI&E en V&G-planner beschikbaar te stellen en organiseert leermeestercursussen.

Primeur
Diezelfde middag was er een primeur: K. Azougagh (beleidsadviseur FNV Bouwen en Wonen) overhandigde aan de heren ir. J. Kruijt (algemeen bestuurslid Bouwend Nederland en directeur Bouwbedrijf Mourik Groot Ammers) en G.A. Reus (voorzitter BOVATIN en bestuurslid Volandis) het onderzoeksrapport over werkdruk onder UTA (Uitvoerend, Technisch, Administratief) werknemers in de bouw. Dit rapport 'Psychosociale belasting UTA-werknemers' is te downloaden via: FNV Bouwen & Wonen.

Uit onder meer het Bedrijfstakverslag 2016 blijkt dat specifiek UTA-personeel te maken heeft met een grote psychosociale arbeidsbelasting. Volandis brengt begin juli het volgende Bedrijfstakverslag uit.

Contact
Kennismaken met Volandis en haar medewerkers? De organisatie is gevestigd aan de Ceintuurbaan 2-100a. Met vragen over Volandis en haar dienstverlening kunt u terecht bij de Vraagbaak: 0341 499 299 / info@volandis.nl. U kunt via deze website ook chatten met een adviseur van Volandis.

contact