Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Ontwikkeltrajecten vol? Niet voor de Bouw & Infra!

15 september 2020

Ontwikkeltrajecten vol? Niet voor de Bouw & Infra!

Een prachtig initiatief vanuit de overheid; gratis ontwikkeltrajecten om zicht te krijgen op de kansen op de arbeidsmarkt in deze recessie. Maar waarom zou je gebruik maken van zo’n ontwikkeltraject? Is het de moeite waard? Wij denken van wel en leggen je graag uit waarom. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Kees.

Van steigerbouwer tot bouwplaats inspecteur

Kees werkt al jaren in de steigerbouw. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bouwt hij steigers op en af op bij diverse aannemers. Het werk is zwaar, maar goed te doen. Kees doet er ook veel aan om in goede conditie te blijven in de sportschool. Lichamelijk kan hij het werk nog goed aan, maar hoe zal dat op de langere termijn zijn? Daarnaast is het werk de laatste jaren zakelijker geworden en moeten de steigers binnen een tijdsvak worden opgebouwd of afgebroken.

Kees gaat in gesprek met een loopbaancoach om eens te kijken of er ook andere mogelijkheden zijn. Samen kijken ze naar Kees zijn wensen, kwaliteiten, competenties en ervaring. Kees blijkt heel veel kennis te hebben van allerlei veiligheidsaspecten op de bouwplaats. Na een paar maanden komt er een plek vrij voor een bouwplaats inspecteur bij een aannemer. Kees zal nog verschillende aanvullende cursussen moeten volgen op dat gebied, maar zijn kennis en ervaring zijn doorslaggevend geweest om de baan te krijgen.

Kosteloos ontwikkeltraject?

Wat Kees deed kun jij ook! Door opnieuw te kijken naar je kwaliteiten en wensen wordt veel duidelijker waar je staat en wat de mogelijkheden zijn. Een loopbaancoach helpt je daarbij! Het maximaal aantal beschikbare kosteloze ontwikkeladviezen vanuit de overheid was binnen no time bereikt. We kunnen dus gerust stellen dat de behoefte groot is. Voor werknemers in de bouw- en infrasector is er echter goed nieuws! Je kunt namelijk áltijd een spontaan DIA-Adviesgesprek aanvragen om je loopbaanvragen te bespreken. Daarna word je (eveneens kosteloos) doorverwezen naar een passende partner.

Maak hier gebruik van en neem vandaag nog contact op! Meer informatie vind je hier

contact