Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Steigerbouwers bijzonder veel kans op afwijking aan ledematen

23 mei 2023

Workshop en webinar specifiek voor bedrijven met steigerbouwers in dienst

Uit cijfers in de Bouw en Infra blijkt dat werknemers uit de steigerbouwbranche bijzonder veel kans hebben op afwijkingen aan hun ledematen. Het gaat vooral om klachten aan de pols, elleboog, knie en enkel.

Zorgwekkende cijfers, cijfers die drastisch omlaag moeten. Hoe kun je hier als werkgever aan bijdragen? Heb je een RI&E en zo ja, is deze up-to-date? Werken aan verbetering begint bij het in kaart brengen van de risico’s.

Workshops RI&E

Beginnen met het invullen van je RI&E of deze up-to-date maken? Schrijf je dan in voor de workshop RI&E, gegeven door René du Pon, Hogere Veiligheidskundige. Deze workshop is speciaal georganiseerd voor bedrijven met steigerbouwers in dienst. Er is specifiek aandacht voor beheersmaatregelen tegen de fysieke overbelasting van ledematen.

Een dag later is er een webinar door bedrijfsarts Jack van de Gragt. Hier kun je kennis opdoen over de effecten van overbelasting. Van de Gragt zal ook dieper ingaan op de beheersmaatregelen die hierbij passen.
Schrijf je hier kosteloos in:

  • Workshop RI&E
    13 juni 14:00 – 15:30 uur | klik hier om je aan te melden
  • Webinar effecten overbelasting bewegingsapparaat
    14 juni 9:30 – 11:30 uur | klik hier om je aan te melden

Verder lezen

De Bedrijfstakatlas geeft inzicht in hoe werknemers in de Bouw & Infra hun gezondheid en werk (omstandigheden) ervaren. Je kunt hierin je eigen selecties maken om de duurzame inzetbaarheid op verschillende thema’s in beeld te brengen. De gegevens in de Bedrijfstakatlas zijn gebaseerd op de uitkomsten van het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) waaraan werknemers in de bouw- en infrasector periodiek vrijwillig deelnemen.

Zie Bedrijfstakatlas - Volandis.

contact