Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Van uitzwaaien naar ontwikkelen

21 december 2018

mijnVolandis het werkgeversportaal voor werkgevers in de Bouw & Infra.

Voor je het weet staan de feestdagen weer voor de deur en is het voor jou als werkgever tijd om je werknemers uit te zwaaien en een fijne jaarwisseling te wensen. Nu maar hopen dat ze na de vakantie weer vol nieuwe energie aan de slag gaan. Menig werkgever zal echter kunnen beamen dat je vaker werknemers uitzwaait dan je lief is. De krapte op de arbeidsmarkt raakt ons allemaal en als je eenmaal goede mensen hebt gevonden moet je ze wel weten te behouden. Tijd om te investeren in de toekomst!

Tools op een presenteerblaadje

Hoe werk je veilig? Hoe houd je plezier en hoever kijk jij eigenlijk vooruit? Kortom, heb jij de nodige tools in huis om vooruit te kijken zodat werknemers gezond en gemotiveerd zijn en blijven? Actief zelf aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid is gemakkelijker dan je denkt. Bijvoorbeeld door het werkgeversportaal mijnVolandis. Heb jij meer dan 15 werknemers die hebben deelgenomen aan de DIA? In het interactieve portaal vind je geanonimiseerd de informatie vanuit deze DIA zodat je precies weet hoe jouw werknemers en dus organisatie ervoor staat. Dit betekent dat je de punten waar winst te behalen valt, op een presenteerblaadje krijgt.

DIA

Maar wat heb jij als werkgever nu concreet aan de DIA’s? Deze richten zich toch op de werknemers? Vergis je echter niet. De DIA’s zijn een krachtig instrument om je werknemers inzicht te geven in hun eigen duurzame inzetbaarheid. Tijdens de DIA vindt er niet alleen een medisch onderzoek plaats (het welbekende PAGO van weleer) maar je werknemer gaat ook in gesprek met een van onze DIA adviseurs. Het resultaat van dit gesprek is een persoonlijk Actieplan. Dit plan staat vol actiepunten waar de werknemer mee aan de slag kan. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan scholing of coaching.

Volandis werkt voor de uitvoering van het Actieplan samen met Bouwloopbaan of coaches van James (CNV), Mijnloopbaancoach (FNV) en Stichting EDI. Het individueel budget, beschikbaar gesteld vanuit de cao-partijen in de bouw- en infrasector, kunnen werknemers eenmalig gebruiken voor opleidingskosten die voorvloeien uit bovenstaand adviesgesprek. Door je te focussen op de ontwikkeling maak je van een werknemer een tevreden werknemer. Niet actief sturen op de DIA opkomst binnen jouw bedrijf is een kans van formaat laten liggen.

Over Volandis

Ken jij Volandis al, want als werkgever sta je er niet alleen voor! Op Volandis.nl vind je een schat aan praktische informatie met betrekking tot duurzaam en veilig werken en wettelijke verplichtingen. Wij dagen je graag uit hier zelf mee aan de slag te gaan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de diverse toolboxen en A-bladen en ontdek zelf dat bewust werken werkt!

contact