Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Zorg voor jezelf, ook zonder coronaverschijnselen!

21 januari 2021

Sporten

Als het afgelopen jaar ons iets geleerd heeft, is het om alert te zijn op onze gezondheid. Rode wangen? Gauw, pak de thermometer! Niezen en hoesten? In je mouw natuurlijk en snel door de teststraat. Het zit er bij iedereen goed in en dat zal ook wel moeten als we het coronavirus de baas willen worden. Maar er is meer in het leven om alert op te zijn dan coronaverschijnselen.

Juist in deze tijd van volledig thuiswerken en beperkte sociale contacten hebben sommige mensen het zwaar. Met zichzelf, met hun partner of met de situatie. Langdurige aanpassingen komen niet alleen met praktische uitdagingen. Ook zonder coronaklachten kun je je hierdoor knap beroerd voelen. Onzekerheid, werkstress, eenzaamheid en angst. Allemaal gevoelens die enorm veel mensen het afgelopen jaar hebben ervaren, maar waar een stuk minder over gepraat wordt dan vaccins.

Praten

Praten over dingen die even niet zo goed gaan vinden veel mensen lastig, maar het helpt wel. En weet dat er onder collega’s vaak ontzettend veel bereidheid is om een luisterend oor te bieden. Maak daar gebruik van! Een digitaal kopje koffie is soms 1000 keer meer waard dan een succesvol Teamsoverleg. Daarnaast zijn er ontzettend veel dingen die het thuiswerken makkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een vast ritme, regelmatig buitenlucht snuiven en uitgebreid een gezonde lunch maken. Daarnaast is het belangrijk om jezelf te belonen.

Het is weer de tijd van de goede voornemens dus ga ervoor! Grijp dit bijzondere, nieuwe jaar aan om goed voor jezelf zorgen, ook zonder coronaverschijnselen!

Heb je behoefte aan een luisterend oor?

Telefonisch kun je in gesprek gaan met één van de DIA-adviseurs van Volandis over al jouw vragen op het gebied van je ontwikkeling, je functie-inhoud, je gezondheid en je eigen duurzame inzetbaarheid. Je krijgt advies, tips en daarnaast verwijzen we je graag door mocht dat nodig zijn. Het DIA-adviesgesprek is altijd vrijblijvend en natuurlijk is je privacy gegarandeerd, je leest er hier meer over.

contact