Werk veilig.
Houd plezier.
Kijk vooruit.

Digitaal Skills Paspoort

Digitaal Skills Paspoort is je nieuwe cv

Blijven ontwikkelen is nodig in de bouw-, infra- en technieksector van nu. De bouwwereld verandert snel, bijvoorbeeld door de energietransitie en door innovaties. Om je persoonlijke ontwikkeling en skills beter zichtbaar te maken, is het team van Volandis hard bezig om het Digitaal Skills Paspoort te ontwikkelen. Bouwend Nederland en Techniek Nederland (samen met werknemersorganisaties) en werknemersorganisaties (FNV en CNV) ondersteunen dit plan voor zowel werkgevers als werknemers. Een praktisch overzichtelijk en handig Digitaal Skills Paspoort dat past bij werknemers.

Ben je werknemer (en val je onder de cao Bouw & Infra?)

Meld je hier aan om te starten met het Digitaal Skills Paspoort.

Ben je werkgever en wil je met meerdere werknemers aan de slag met het Digitaal Skills Paspoort? (en val je onder de cao Bouw & Infra).

Meld je hier aan om te starten met het Digitaal Skills Paspoort.

Wat is het digitaal Skills Paspoort precies?

Met het Digitaal Skills Paspoort kun je je waarde op de arbeidsmarkt beter bepalen. Als je weet welke competenties (skills) je in huis hebt kun je beter bepalen welke vervolgstappen je wilt maken in je loopbaan en welke scholing of training daar eventueel bij hoort. In het Digitaal Skills Paspoort krijg je inzicht in opgedane kennis en vaardigheden tijdens je werk. Daarnaast is het handig voor werkgevers omdat het hen beter inzicht geeft in de match tussen het functieprofiel en het werknemer profiel.

Bekijk onderstaande animatie over het digitaal Skills paspoort

Wat gaan we het komende jaar doen?

In 2020 hebben we het Digitaal Skills Paspoort opgeleverd. Nu is het tijd om dit samen met werknemers en werkgever verder te testen en te ontwikkelen. We gaan met een groep van 200 deelnemers aan de slag met het zogenaamde ‘Proof of concept’. We hebben nog ruimte voor een aantal groepen bij bedrijven en een aantal deelnemers die zelf aan de slag willen. Als je meedoet ben je een van de eerste binnen de sector met een Digitaal Skills Paspoort.

Bekijk hier de stappen die je doorloopt voor een Digitaal Skills Paspoort.

Ja, we helpen je met de start met Digitaal Skills Paspoort. Dit doen we op afgesproken momenten door het jaar heen. We komen bij je bedrijf langs en helpen je hiermee aan de slag te gaan. Geef je je individueel ook, dan krijg je ook begeleiding.

Als je een foto kan maken met je telefoon, heb je genoeg digitale ervaring en kunnen we aan de slag gaan. Tijdens het traject zorgen we ervoor dat je genoeg digitale skills krijgt om ook in de toekomst met het Digitaal Skills Paspoort verder te kunnen.

Er zijn op dit moment geen kosten aan verbonden, omdat we aan het testen zijn. We vragen alleen een beetje tijd van jou en je bedrijf. Daarvoor krijg je als één van de eerste een Digitaal Skills Paspoort.

Nee, het is jouw Digitaal Skills Paspoort en jij bepaalt wie meekijkt. Je hebt zelf de regie en jij bepaalt wat wel en wat niet.

Ja dat kan. Natuurlijk zouden we het jammer vinden. Het is jouw traject en jij bepaalt.

Zeker want het is jouw traject, samen gaan we dan opzoek naar mogelijkheden. Klik hier om je aan te melden.

Het ‘Proof of concept’ maakt inzichtelijk wat het nut voor jou, je werkgever en de sector is. Het doel is dat we in 2022 het Digitaal Skills Paspoort verder kunnen uitrollen zodat je collega's en andere medewerkers die onder de cao Bouw & Infra vallen er ook gebruik van kunnen maken.


Meer informatie?

Neem contact op met onze adviseurs via: 0341 499 299, dsp@volandis.nl of via de chat.

Het digitaal Skills Paspoort is gemaakt in opdracht van Bouwend Nederland en Techniek Nederland, onder begeleiding van onder andere FNV en WijTechniek. De ontwikkeling is verzorgd door HAN UAS, TNO en Volandis. In samenwerking met Vis Groep, JdB groep, Hoppenbrouwers en Deltion College.

 

 

Benieuwd naar wat er nog geschreven is over het Digitaal Skills Paspoort? Bekijk de artikelen hier:

Delen via:

contact